Şanlıurfa’da AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, demokrasinin yanında olduklarını belirtti. AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazül ile bir araya gelen sendika temsilcileri, demokratik mücadelede üzerlerine düşeni sonuna kadar yapacaklarını söyledi. Beyazgül ise, demokratik mücadelede tüm siyasi partilerin STK’ların birlikte hareket ederek önemli mesajlar verdiğini dile getirdi.
AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül STK’larla yaptığı toplantıda,“ 15 Temmuz günü yapılan müdahalelerden sonra halkımız meydanlara oldu. Darbeye karşı olması gereken stratejik noktalarda oldular. Bugün darbecilerin itirafı da halkın tepkisiyle, karşı koymasıyla birçok oyunu bozduğu yönündedir. Bu nedenle sizin de bizimle beraber hareket ettiğinizi çok iyi biliyoruz ve yakından takip ediyoruz. Meydanlarda sizleri görüyoruz. Elbette her şey bitmiş değil. Tehlikenin atlatıldığını düşünüyorum ama baş komutanımızın, Cumhurbaşkanımızın emri meydanlarda kalmaya devam edin diyor. İkinci bir emre kadar halkımız ile birlikte meydanlardayız. Bu çok önemli. Biz meydanlarda geceleri kalmaya devam ediyoruz. Sizleri her gece orada görüyoruz ama rehavete kapılmamamız gerektiğini, tarihi tecrübelerimiz bizlere göstermiştir. Bu nedenle hassasiyetimiz devam etmektedir. Bugüne kadar yaptığınız bütün gayretlerden, çalışmalardan, birlikteliğimizden, demokrasiye olan katkılarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Memur-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun ise, “Bu darbeci, cuntacı zihniyete karşı hepimizin ayaklanması gerekir. 15 Temmuz akşamı açıklandığı zaman biz ve tüm hizmet kolu başkanlarımız, tüm ilçelerimiz, kendi üyelerimiz, genel merkezimizle irtibat halinde olarak koordinasyon halinde önce Rabia Meydanına sonra AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığına geldik. Kendimize dedik ki gün bu gündür, çünkü bu gece ses çıkarmazsak, meydanlara inmezsek bundan sonra bir şey yapmamıza da gerek yok. Allah razı olsun halktan, milletten bu işe sahip çıktılar. Gönülden o cefakarlığı, o fedakarlığı, o dik duruşu, o yiğitliği yapıyorlar” diye konuştu.