Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde darbe girişimine karşı halk sokaklara döküldü.
Siverek’te vatandaşlar darbe girişimine karşı sokağa döküldü. Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan vatandaşlar, "Darbeye karşıyız. Dik durma eğilme millet seninle" sloganları attı.
Siverek Belediye başkanı Twiter ve belediye hoparlöründen vatandaşları darbeye karşı sokağa davet etti. Eline Türk bayrağı alan vatandaşlar kaymakamlık binası önüne gelerek darbeye karşı sloganlar attı. Tekbirler çeken vatandaşlar yolları kapattı.Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğüne gelen Siverek Kaymakamı ve Siverek Belediye Başkanı burada açıklama yaptı. Siverek Kaymakamı Vural Karagül vatandaşlara seslenerek 7.Kolordu komutanlığı ile görüştüğünü ve kendine herhangi bir emir verilmediğini ve müdahale yapmayacağını söyledi.
Siverek Belediyesi yolları kapattı
Siverek belediyesi askeriyenin müdahale yapmaması için anayolları ve caddeleri iş makinaları ve çöp kamyonları ile kapattı.
Binlerce kişi darbaye karşı bir araya geldi
Darbe karşıyı bir araya gelen vatandaşlar tepkilerini dile getirerek, slogan attı.
Camilerden ezan ve selalar verildi
Darbeye karşı bir olan Siverek halkı protesto yaparken, ilçede bulunan camilerden ezanlar ve selalar okundu. Vatandaşlar sabaha kadar nöbet tutacaklarını söyledi.