Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Siverek’te yer alan kapalı çarşıda yapılan restore çalışması canlılık kazandı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi dokulara yönelik uygulanan restorasyon çalışmaları planlama dahilinde devam ediyor. Kent merkezinin yanı sıra ilçeler ve kırsal bölgelerdeki tarihi yapılara da gerekli önemi gösteren Büyükşehir Belediyesi’nin bu yaklaşımı vatandaşların takdirini topluyor. Büyükşehir Belediyesinin Siverek’teki kapalı çarşıda yer alan restore çalışmaları çerçevesinde toplamda 7 bin metrekare ahşap kaplama, ısı yalıtımı, 450 iş yeri için dış cephe kaplaması, mermer, bazalt ve çevre düzenlemesi yapıldı.
Tarihi çarşılara farklı bir görünüm kazandıran çalışma ile birlikte yağmur ve kar sularının yıprattığı çatılar modern bir şekilde giydirilerek bölgenin tarihi dokusu yeniden hayata kazandırıldı.
ÇARŞININ ZİYARETÇİSİ ARTTI
Çalışmalardan dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden kapalı çarşı esnafı, uygulama ile birlikte çarşının gerek görümünde gerekse ferahlığında değişim yaşandığını anlattı.
Çarşının önceki yıllara nazaran daha serin olduğunun altını çizen esnaf, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye çalışmadan dolayı teşekkür etti.