Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde düzenlenen ’Atık Pil Toplama’ kampanyasında en çok pili toplayan öğrencilere hediye verildi.
Siverek Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği tarafından başlatılan "Atık Pil Toplama" kampanyasında en çok pil toplayan Ahmet Arif Ortaokulundaki öğrenciler ödüllendirildi. Okul Müdürü Celal Koç amaçlarının çocuklara çevre bilinci aşılamak olduğunu söyledi. Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hilmi Bilgiseven Siverek genelinde başlatılan kampanya kapsamında öğrencilere çevre kirliliğinin önlenmesi, çevre bilincinin geliştirilmesi ve geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla başlatıldığını belirterek, "Kampanyada dereceye giren öğrencilerimize zeka oyunu ve kırtasiye malzemelerinin bulunduğu çeşitli hediyeler armağan ettik. Okulumuzdaki öğrencilerimizin çevreye gösterdikleri duyarlılıklarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.
8. sınıf öğrencisi Elif Gümüştaş atık pillerin çevreye büyük zararlar verdiğini öğrendiğinde geri dönüşüm için toplamaya başladığını vurgulayarak, "İçtiğimiz su, ektiğimiz toprak bu pillerde büyük zararlar görüyor. Bende bunu öğrendiğimde pillere toplayarak atık pil kutusuna atmaya karar verdim. Bugün topladığım piller için bana ödül verildi. Teşekkür ediyorum" diye konuştu.