Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi kliniğinde üçüncü kattan düşen 8 yaşındaki Suriye uyruklu Muhammed El Hassan isimli çocuk hasta Şanıurfa’da yaşama tutundu.
Suriyeli 8 yaşındaki çocuk hasta, boyun kırığı nedeniyle Op. Dr. Kadir Oktay ve Op. Dr. Murat Arslan tarafından başarılı bir operasyon ile sağlığına kavuşturuldu. Op. Dr. Kadir Oktay ve Op. Dr. Murat Arslan tarafından gerçekleştirilen boyun omurga kemiklerinde kırık ve kayma ameliyatı bölgede ve hastanede bir ilk olarak gerçekleştirildi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Kadir Oktay, “Üçüncü kattan düşen boyun omurga kemiklerinde kırık ve kayma gelişen 8 yaşındaki Suriye uyruklu Muhammed El Hassan isimli çocuk hastaya hastanemiz Beyin ve Sinir Cerrahisi kliniğinde yapılan tetkikler sonucunda ameliyat kararı verilip hasta yakınlarının da ameliyat onayı vermesi ile gerekli resmi işlemler başlatılarak hasta en kısa sürede ameliyata hazır hale getirildi. Yaklaşık olarak bir buçuk saat süren bir operasyonla kırık ve kayma olan boyun kemiklerini metal plaklar ve yapay kemik desteği ile sabitleyerek stabilize etme işlemi gerçekleştirdik. Bu tür vakalarda hastanın çocuk olması sakat kalma ve ölüm riskini daha da arttırır. Ameliyat esnasında oluşabilecek herhangi bir aksilikte hastada ömür boyu boynundan aşağısının felç kalma riski çok fazla olan bir operasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştirerek hastamızı şifa ile taburcu ettik” diye konuştu.