Şanlıurfa’nın Suruç İlçesinde Suriyeliler için Türkçe kursları açıldı. Suruç ve çadır kentte barınan Suriyeli öğretmenler, açılan kurslarla Türkçe okuma-yazma öğreniyor.
Suriye’deki iç savaştan kaçarak Suruç İlçe Merkezine ve Çadır kente yerleşen Suriyeli öğretmenlere, öğrencilerin ve sığınmacıların günlük hayatlarını kolaylaştırması, ilçe halkıyla sağlık iletişim kurmaları amacıyla Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (HEM) Türkçe kursu açtı. Suriyeli öğrencilere de ayrıca Arapça ders veren Suriyeli öğretmenler, Suruç Halk Eğitim Merkezi (HEM) hafta sonunda düzenlenen kurslarda Türkçe öğreniyor. Suriyeli öğretmenlerin Türkçe eğitimi talebinde bulunduğunu belirten Kurslardan Sorumlu Müdür Yardımcısı Nazmi Yıkılmaz, "Suruç’ta Suriyeli öğretmen arkadaşlarımız Arapça derslerine giriyorlar ancak Türkiye’de iletişim kurmakta güçlük çekiyorlardı. Bunun üzerine Suriyeli meslektaşlarımız günlük hayatlarında ve alışverişlerde rahat iletişim kurabilmesi için Türkçe öğrenmek istediler, biz de Halk Eğitim Merkezi olarak öğretmenlerimiz için kurs açtık. Açılan kurslarda 70 Suriyeli öğretmenimize Türkçe eğitim veriyoruz” dedi. Kurslara Suriyeli öğretmenlerin ilgi gösterdiğini ifade eden Yıkılmaz, “Bazı kadın öğretmenlerin küçük yaştaki çocuklarıyla kurslara katıldığını dile getirdi" dedi.
ÖĞRENCİLERE YÖNELİK YGS-LYS KURSU
Suruç Halk Eğitim Merkezi tarafından lise mezunları yönelik ücretsiz LYS-YGS kursları da açıldı. Suruç HEM (Halk Eğitimi Merkezi) Müdürlüğünce düzenlenen YGS ve LYS hazırlık kursları Namık Kemal İlkokulunda devam ediyor. Suruç Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kursta, 90 lise mezunu öğrenciye ücretsiz üniversite hazırlık kursu veriliyor. Kurslarda seviye tespit sınavı yapılarak 2 sayısal, 2 eşit ağırlık ve 2 sözel sınıfı oluşturuldu.
Kurslar öğrencilerin sözel, eşit ağırlık ve sayısal alanlarında eksik olduğu konuları tamamlamak için fırsat oluyor hem de velileri maddi külfetten kurtarmış oluyor.