Şanlıurfa’da bu yıl eğitim ve öğretime açılan TED Kolejinin öğrencileri, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 78. yılında andı.
88 yıllık TED tecrübesinin verdiği güçle öğrencileri geleceğe hazırlayan TED Şanlıurfa Kolejindeki anma etkinliği, saat 09:05’te sirenlerin çalınması ile başladı. Bağımsızlık mücadelemizin kahramanı, demokratik ve çağdaş cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına saygı duruşunda bulunan öğrenci, öğretmen ve veliler, daha sonra hep birlikte İstiklal Marşını okudu.
Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası etkinliğinde, öğrenciler tarafından Atatürk’ü anlatan şiirler okundu. Daha sonra öğrenci ve öğretmenlerin oluşturduğu korolar, Atatürk’ün en sevdiği şarkıları seslendirdi. Etkinlikte harmandalı zeybeği oynayan öğretmenler, izleyenlerden tam not aldı.
Birbirinden başarılı gösterileri izleyen öğrenci, öğretmen ve veliler, bir yandan hüzünlenirken, diğer yandan gururlandı. Tören sonunda, beyaz kurdeleden yaptıkları ay ve yıldızı açan öğrenciler, izleyenlerden büyük alkış aldı.