Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirilen kariyer günlerine katıldı.

Bugüne kadar 40 okulda düzenlenen kariyer günlerinin sonuncusu Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’nın da katılımıyla Emine Göncü Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. Kariyer günlerinde ilk olarak Orman Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan tarafından öğrencilere Çanakkale Destanı anlatıldı. Ardından öğrencilere hitap eden Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise, Çanakkale’de vatanı savunarak şehit olanların bıraktığı mirası şimdiki gençlerin yeni nesillere daha güçlü bir ülke olarak devredeceğine inandığını belirtti. Vali Tuna, “Bugün artık cepheye gidip savaşmak gerekmiyor. Onun yerine ne yapmalıyız. Eğer bugün ülkemizin güçlü olması için yüksek teknolojiye ve bilgiye sahip olmamız gerekiyorsa, kendi uçağımızı yapmamız gerekiyorsa ve bunu sağlayabiliyorsak görevimizi yapmışız demektir. Eğer üzerimize gelen bir füzeyi bir gencimiz çalışmalarıyla elde ettiği mekanizmalarla sağlayabiliyorsa o gencimiz bizim için Çanakkale’de muharebe eden bir genç gibidir. Daha farklı alanlarda da olabilir, ülkemiz için faydalı işler üretmeye çalışacağız. Ülkemizi dünyanın en güçlü ülkeleri arasına sokmak için işin bir ucundan tutan insanlar olarak hangi meslek sahibi olursak olalım bunu başarabiliriz. Önemli olan bizim bu ülkenin insanları olarak etnik kökenine, mezhebine bakmaksızın ortak değerlerimiz altında bu vatana ortak aidiyet duygusuyla bağlanmamızdır” dedi.

1915’ten bu yana ülkelerin çıkar hesaplarının değişmediğini kaydeden Vali Tuna, “Bugün de ellerinde bulundurdukları güçlerle zayıf ülkeleri ezmeye çalışıyorlar. Bu yüzden mazlum milletlere örnek olan, onlara her zaman yardım eli uzatan bir ülke olarak önceden olduğu gibi kendimizi savunacağız, mazlumun yanında olacağız. Dünyanın barış ortamına kavuşması için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. İçimizde tabi ki şer odaklarına kanmış olanlar olabilir. Onlara karşı da üzerimize düşeni yapacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugün hiçbir zaman olmadığı kadar güçlüdür çünkü içindeki ihanet şebekelerini temizlemiştir. Temizlemeye devam ediyor ve hedeflerine ulaşmak için çalışmaya devam ediyor. Ülkemizin geldiği noktanın kıymetini bilmeliyiz. Bunun için tarihi bilmemiz de çok önemli. Ne bedeller ödedik, ne yanlış yaptık, neyi doğru yaptık bunları tarihimize bakarak iyi anlamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda öğrencilere bir müjde veren Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, 18 Mart tarihine kadar Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine adlı şiiri hatasız ezberleyen her öğrenciyi çeyrek altınla ödüllendireceklerini söyledi. Müjdeyi alan öğrenciler alkışlar eşliğinde Vali Tuna’yı uğurladı.

Programa Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’nın yanı sıra, Karaköprü Kaymakamı Ahmet Yıldız, İlçe Belediye Başkanları Mehmet Ekinci, Metin Baydilli ve Fevzi Demirkol, İl Jandarma Komutanı Mustafa Kemal Timuroğlu, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, İl Müftüsü İhsan Açık ve öğrenciler katıldı.