Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, bu yıl eğitim ve öğretime başlayan Türk Eğitim Derneği (TED) Şanlıurfa Koleji ile birlikte önümüzdeki yıllarda kentin eğitim seviyesinde önemli bir sıçrama olacağını söyledi.
Vali Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, TED Şanlıurfa Kolejine ziyarette bulunarak kente eğitim alanında yapılan bu devasa yatırımdan dolayı okul yönetimini tebrik etti. Okulu gezip, TED Şanlıurfa Koleji ortağı Muzaffer Çakmaklı ve Okul Müdürü Arif Kemal Şamat’tan bilgi alan protokol üyeleri, yeni eğitim ve öğretim yılı için de başarı dileklerini iletti.
’’Şanlıurfa’ya değer katacak’’
Vali Güngör Azim Tuna, ziyarette yaptığı açıklamada, TED Kolejinin Şanlıurfa’ya değer katacak çok önemli bir kurum olduğunu ifade etti. Eğitim alanındaki bu yatırımı kente kazandıran Muzaffer Çakmaklı’ya teşekkür ettiğini belirten Tuna, “TED Şanlıurfa Kolejinin yeni eğitim-öğretim yılı ile birlikte hizmete girmesi bizleri oldukça mutlu etmiştir. Eminim ki bu müessese ile birlikte, Şanlıurfa’nın eğitim seviyesinde önümüzdeki yıllarda çok önemli bir sıçrama olacaktır. Önemli bir değişim olacaktır ve bu bölgeyi etkileyecektir” dedi.
Okulun öğrencilerine de başarı dileklerini ileten Tuna, “Bu çocuklar hepimizin çocukları. Onlar, bu ülkenin değerleri ile bu kurumlardan yetişip yine bu ülkeye hizmet edecekler. Türkiye’yi en gelişmiş ülkeler arasına sokacaklar. Bunun için gerekli alt yapı mevcut. Hem fiziki alt yapı hem de bu konuda gereken ruh hepimizde, burada çalışan arkadaşlarda ve bu okulu yaptıranlarda mevcut” diye konuştu.
“TED’le eğitim çıtası yükselecek”
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de, okulu gezdiklerini ve çok beğendiklerini ifade ederek, “Temel atma aşamasından bu yana takip ettiğimiz bir projeydi. Çok güzel bir yatırım olmuş” ifadelerini kullandı.
Memleketine böylesine güzel bir yatırım kazandırdığı için İşadamı Muzaffer Çakmaklı’ya teşekkür eden Çiftçi, “TED Koleji, Şanlıurfa’nın eğitim çıtasını yükseltecektir. Tekrar kutluyorum” dedi.
Okul Müdürü Arif Kemal Şamat ise, TED Okullarında, öğrenci merkezli eğitimin hakim olduğunu belirtti. Şamat, TED Şanlıurfa Kolejinde de TED’e özgü geliştirilmiş programlar ile uluslararası uygulamaların bütünleştirildiği, pozitif disipline dayalı, dinamik ve yenilikçi bir eğitim-öğretim anlayışının esas alındığını kaydetti.