Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, FETÖ/PDY terör örgütüne mensup bir grup asker tarafından yapılmak istenen darbe girişimine gösterdiği dik duruşla vatandaşların takdirini kazandı.
FETÖ terör örgütüne mensup bir grup asker tarafından yapılmak istenen darbe girişimi püskürtülürken, olası bir ikinci darbe girişimine karşı vatandaşlar meydanları boş bırakmamaya devam ediyor. Darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren dik duruş sergileyen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı ile İl Jandarma Komutanlığının giriş kapılarına belediye araçlarını yığdı.
AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı Binası, 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı, Valilik ve Emniyet Müdürlüğü binaları önünde adeta nöbet tutan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci vatandaşların takdirini kazandı.
Günün hiçbir saatinde vatandaşlardan ve meydanlardan kopmayan Ekinci, meydanları dolduran vatandaşlarında su ve yiyecek ihtiyacını da karşıladı. AK Parti İl Binası önünden Rabia Meydanına kadar oluşan insan yığınını bir an olsun yalnız bırakmayan Ekinci, Türk Bayrağını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterini elinden düşürmedi.
Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı bulunan motorize ekiplerinin vatandaşla yapmış olduğu korteje eşlik eden Ekinci, Türk Bayrağı ile demokrasi nöbetini tutan vatandaşları selamladı. Gencinden yaşlısına herkesin sevgisini kazanan Ekinci’ye bazı vatandaşlar darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren gösterdiği duruştan dolayı teşekkür etti.
Vatandaşlar,” Başkanım, Allah sizden razı olsun. İlk andan itibaren hep halkla iç içesiniz. Halkla birlikte omuz omuza vererek bu destana öncülük ettiniz. Allah sizleri ve devlet büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin” dedi.
Ekinci çocuklarıyla birlikte demokrasi nöbeti tutan bazı ailelerle de ayaküstü sohbet etti. Gecenin ilerleyen saatlerine olmasına rağmen alanları terk etmeyen vatandaşların uyuyan bebeklerini kucağına alan Ekinci, bir süre bebeği sevdi.
Demokrasi nöbeti tutan 70 yaşındaki bir vatandaş ile yeni doğmuş bebek ile kucaklaşan Ekinci, “Darbe girişimi demokrasi şölenine dönüştü’’ dedi. Güzergah boyunca vatandaşlarla tokalaşan ve onlara moral veren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, sık sık vatandaşların “Urfa seninle gurur duyuyor” tezahüratları ile karşılaştı.