Viranşehir’de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Peygamber Sevdalıları Platformu ile Camileri Yaptırma Yaşatma Kültür ve Yardımlaşma Derneği ( Cami-Der ) tarafından “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” temasıyla etkinlik düzenledi.
İlçenin Bahçelievler Mahallesi Kapalı Spor Salonunda başlayan etkinlik büyük bir coşkuyla kutlandı. Etkinlik öncesinde Kutlu Doğum’a özel hazırlanan Hz. Muhammed’in ( S.A.V.) hayatını anlatan yaklaşık 3 bin kitap esnafa dağıtıldı.
Etkinliğe Alimler ve Medreseler Üyesi Muzaffer Karavil konuşmacı olarak katıldı. Etkinlik Ahmet Pasçı Hoca’nın Kur’an Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Özlem Ajans sanatçılarından Mustafa Altıntop tarafından Peygamberimiz ile ilgili ilahiler okudu. İlahilerin ardından Okunan Mevlit vatandaşlara duygu dolu anlat yaşattı.
Kutlu Doğum Programı çerçevesinde düzenlenen etkinlikte konuşmacı olarak katılan Muzaffer Karavil, fitne, fesat ve günahların çok olduğu bu zaman diliminde bu tür etkinliklerin yapılmasının küçük görülmemesi gerektiğini dile getirerek ”Allah ve Resulünü memnun etmek için bir araya gelen sizlerin mükafatı inşallah çok büyüktür. Günümüzde aydınlar, Avrupalılar en fazla üzerinde araştırma yaptıkları, tartıştıkları kişi Hz. Muhammed(S.A.V)’dir” diye konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından sahneye çıkan küçük çocuklar ezberlediği ayet ve hadisleri izleyicilere okudu. Molla Abdulvahap Onput Hoca’nın okuduğu duanın ardından program sona erdi.