Şanlıurfa’da Zabıta Daire Başkanlığının aldığı karar ile merkez ilçe belediyelerinin belirlediği yerlerin dışında kurban satışı ve kesimine izin verilmemesi kararlaştırıldı.
Zabıta Daire Başkanı Mehmet Burak Küçük Şanlıurfa’da kurban bayramında zabıta hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi ve bayram öncesi alınması gereken tedbirleri belirlemek amacıyla merkez ilçe zabıta müdürleriyle toplantı düzenledi. Zabıta Daire Başkanlığında düzenlenen toplantıya Zabıta Şube Müdürü Ahmet Türe, Zabıta Daire Başkanlığına bağlı Güvenlik Şube Müdürü Hasan Atmaca, Karaköprü Belediyesi Zabıta Müdürü Abdullah Baydilli, Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürü Müslüm Sade ile Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Ahmet Demir katıldı.
Toplantıda merkez ilçe belediyelerinin belirlediği yerlerin dışında kurban satışı ve kesimine izin verilmemesi, belirlenen yerlerin dışında kurban satışı ve kesimi yapanlar hakkında yasal işlem yapılması kararlaştırıldı. Kurban kesim yerlerinde sabun bulunduracak olan merkez ilçe belediyelerinin ayrıca bayram öncesi ve bayram namazı sonrası cami önlerinde kurban atıklarının konması için vatandaşlara çöp poşeti dağıtacağı bildirildi.