Kahramanmaraş kamuoyunun yakından tanıdığı eski siyasetçilerden mimar Nurettin Abacıoğlu bu gün Ak Parti 12 Şubat İlçe Başkanlığına adaylık başvurusunu yaptı.

Bu gün saat 16:00 da Ak Parti İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısıyla aday adaylığını açıklayan Mimar Nurettin Abacıoğlu şunları söyledi:

"Sözlerime başlamadan önce Onikişubat İlçesinin sayın başkanı, yönetim kurulu üyeleri, bay ve bayan dinleyiciler ve değerli basın mensupları hepinize hoş geldiniz diyor selam ve saygılarımı sunuyorum. Bugüne kadar kentimize hizmet eden yerel yöneticilerimize teşekkür ediyor, vefat edenlere de Allah'tan rahmet diliyorum.

Büyükşehir olması nedeniyle ilimiz, Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçesi olarak ikiye ayrılmış, büyük şehirle beraber hizmet alanları üçe bölünmüştür. Her ne kadar bölünmüş de olsa yine de bir bütünün parçasıdır. Çünkü çoğu insanın işyeri Dulkadiroğlu ilçesinde, evi ise Onikişubat ilçesinde olup, her iki ilçede de akrabası olan çoktur. İlimize ve Onikişubat İlçemize hizmet etmek amacıyla Adalet ve Kalkınma Partisi'nden belediye başkan aday adayı olduğumu huzurlarınızda açıklıyorum. Allah hayırlara vesile eylesin.

Onikişubat İlçemizin nüfusu yaklaşık 345000 kişidir. Onikişubat İlçemize ve Kahramanmaraş'ımıza yeni bir bakış açısı, yeni bir vizyon ve misyonumuzla hizmet etmek istiyoruz. Her ne kadar Onikişubat ilçesine aday olsam da; şehrimiz bir bütündür. O nedenle şehrimizin her neresinde olursa olsun vuku bulacak her türlü afet, deprem gibi olağanüstü durumlar görevimizin ne kadar ciddi olduğunu ve sorumluluk gerektirdiğini gösterir. Bu nedenle ister büyük şehir, ister ilçeler olsun ilimizin her türlü misyonunu üstlenmeye hazır olduğumu belirtmek isterim.

Yıllardır gazete köşelerinde ve çeşitli sosyal platformlarda şehrimizin imar, altyapı ve sosyal belediyecilik hizmetleri ile ilgili yazılar yazıyor, şehrimizin sorunlarını halkımızla paylaşıyorum. Bu nedenle şehrimizin sorunlarını çok iyi biliyorum. Problemin olduğu yerde çözüm her zaman vardır.  Bu çözüm yollarını da biliyorum. Çözüm için kararlılık, tecrübe, uzmanlık, donanım, özgüven ve teknik bilgi birikiminin olması gerekir. Bu da hamdolsun bizde vardır Güçlü bir ekiple yola çıktık. Partimiz hizmet için bizi tercih ederse sorunların üstünden en iyi şekilde gelip, Allahın izniyle kendilerini mahcup etmeyeceğiz.

Saygıdeğer dostlarım,  sevgili arkadaşlarım, Medeniyetin göstergesi sağlıklı bir şehirleşmedir. Bu sebeple muasır medeniyet seviyesine ulaşmak, reformcu bir belediyecilik anlayışı ile olur. Türkiye'de belediye hizmetleri başbakanımız ve genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'la değişmiştir. Belediyenin görevinin sadece teknik olmadığını, sosyal hizmetlerle halkın desteklenmesi gerektiğini biliyoruz. Halkın yaşam kalitesinin artması için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Yaşam kalitesinin artması için Kahramanmaraş'ın dünyanın en yaşanabilir şehir standartları endeksine yakın olması gerekir. İlimizin kronikleşmiş sorunlarının çözümünün sadece lokal ölçekte olamayacağının farkındayız. Bu nedenle mastır planlarımızı devreye sokacağız. İlçemizin gelişmesi ve ihtiyaçlarının karşılanması için Büyükşehir Belediyesi ve Dulkadiroğlu belediyesi ile koordineli çalışacağız. Acil eylem planı uygulamasıyla yapacağımız hizmetleri yıllara sari olmadan hızlıca sonuca ulaştıracağız.

Burada adaylığımızı açıklarken sizlerle paylaşmak istediğim bir diğer konu da şehrimizin sorunlarının mantıksal analizler yaparak bulunması gerektiğini değil,  çözüm yolunu göstererek, siyasi kaprislerden uzak olarak sağlıklı ve hızlı bir şekilde sonuçlandırmaktır. Belediyemizde kitle örgütleri ile istişare toplantıları yapılacak, halk günü düzenlenecek ve halkın yönetime katkı vermesi sağlanacaktır. Bizim belediyeciliğimizde her şey şeffaf olacaktır. ”˜Her şeyi ben bilirim', ”˜ben yaptım oldu' denmeyecektir. ”˜Ortak akıl' dediğimiz kitle örgütleri ile istişare yapılacaktır. Her vatandaş bizim için önemlidir. Bizim belediyeciliğimizde telefonlarımız 24 saat açık olacak ve halk bize ulaşabilecektir. Halkımızın gündelik yaşamı içinde karşılaştığı problemler yerinde incelenecek ve çözümlenecektir” diyen Abacıoğlu söz konusu ile ile ilgili bir çok proje ve önerilerini de sıraladı.


NURETTİN ABACIOĞLU KİMDİR?

“Nurettin Abacıoğlu, 1953 yılında Kahramanmaraş'ta doğmuştur.

İlk, orta ve lise öğrenimini Kahramanmaraş'ta tamamladı.1977'de Gazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nden (Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi) mezun oldu.

Üniversiteden mezun olduktan sonra Ankara'da Mimarlık ve Şehircilik bürolarında çalıştı.

Ankara Belediyesi Nazım Plan Bürosu'nda Şehir İmar Planları konusunda çalıştı. Yük. Mimar Bülent Berksan'ın Ankara'daki Planlama Büro'sunda Kahramanmaraş'ın İmar Planı üzerinde çalıştı.

Prof. Dr. Selami Sözer (Peyzaj Mimarı ) ile Ankara'da çeşitli peyzaj projelerinde çalıştı ve uygulamalarda bulundu.

Birçok sivil toplum kuruluşlarında yer alan Abacıoğlu Ankara'da MTTB ( Milli Türk Talebe Birliği), TEKBİR (Teknik Elemanlar Derneği) MÜSİAD ve birçok vakıf ve dernek üyeliği yaptı.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın milli sanayi olarak nitelendirdiği ağır sanayi hamlelerinden olan TAKSAN Takım Tezgahları San. Ve Tic. A.Ş.'de 1978-1985 yılları arasında proje mimarı ve kontrol mühendisi olarak çalıştı.

1985 yılında Ankara'dan Kahramanmaraş'a geldi ve Serbest Mimarlık ve İnşaat Müteahhitliği yapmaya başladı. Anavatan Partisi'nde yönetim kurulu üyeliği yaptı ve milletvekili adayı oldu. Kahramanmaraş Mimarlar Odası'nın kurucu yönetim kurulu sekreterliğini yaptı. Son iki yıldan beri ANF Yapı Denetim Firması ve T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm yetkili kuruluşunun yönetim kurulu başkanıdır.Evli ve üç çocuk babasıdır.