KENTİN KUZEYİNDEN GÜNEYİNE ULAŞIM 2 DAKİKA OLACAK

Yerel seçimlere adım adım gidilirken kentin belediye aday adaylarının seçim çalışmaları da aralıksız devam ediyor. Bu seçim çalışmasını aralıksız sürdüren kişilerden bir tanesi de Nurettin Abacıoğlu. Tepe medyaya projelerinin bir kısmını açıklayan, kentin önemli şahsiyetlerinden olan Mimar Nurettin Abacıoğlu, bütün bilgi ve birikimimizle onikişubat ilçemize talibiz. Bu konuda halkımızın teveccühlerini bekliyoruz diye belirtti. Abacıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kahramanmaraş'ın güneyi ile kuzeyi arasında bağlantıyı sağlayan yollarımızda ulaşım özellikle karlı havalarda güçlükle sağlanıyor. Biz bu amaçla tünel projesini geliştirdik. Bu projemiz Karamanlı kavşağından başlayarak dumlu Pınar'daki yıldırım Beyazıt Camisi altından geçen bir tünel. Bu tünelle Kuzey ve güneyi birbirine bağlayacağız. Bu yol açıldığında kuzeyden güneye 2 dakikada ulaşım sağlanmış olacak. Bu projeyi yapmaktaki amacımız şehir içerisindeki trafiğin yönünü değiştirmek. Ve şehir içerisindeki merkezdeki trafiği hafifletmek. Tabi bu konuda büyükşehir belediyesinden yardım isteyeceğiz. Bizim amacımız proje sunmak. Bu tünel yapıldığında Kahramanmaraş'ın ulaşım sorununu çözmüş olacağız. Bunun fazla bir maliyeti yok ve tünel yeni bir teknoloji değil. Mühendislik olarak tünel çok sıradan bir proje onun için kimse gözünde çok büyütmesin. Mimarlıkta proje üretmekte çok önemli bir konudur. Biz projelerimizle şehrin tamamını kucaklayacağız. Tabi biz Dulkadiroğlu belediyesiyle de projemizi paylaşacağız. Onların uygun gördüğü projeleri hayata geçirmek için desteklerimizi de vereceğiz.

 BİZ, BİR BÜTÜN HALİNDE HAREKET EDECEĞİZ

Şehri bir bütün olarak düşündüklerini belirten Abacıoğlu, bizler kentin diğer başkanlarıyla da birlikte hareket edeceğiz. Uzun ömürlü projelerimizle kente faydalı projeler üreteceğiz diye belirtti.

Şehrin imarlı arsasının yeterli olmadığına da dikkat çeken Abacıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü, Mevcut arsalar 15 yıl gibi bir sürede bitecek. Kahramanmaraş belediyemiz bununla ilgili yeni imar alanı açmak için yeni imar planları yapıyor. Ben bunlarında zaman içerisinde yetersiz kalacağını düşünüyorum. Onun için şehrimizin ufkunu açmak yeni imar alanları oluşturmamız gerekiyor. Her şey bittikten sonra yapılan planlama planlama değildir. Bizler onikişubat ilçesinin batı kısımlarını imara kazandırmayı hedefliyoruz. Baraj alanlarını düzenlediğimiz projelerimiz hazır. Baraj çevresinde insanların rahat bir şekilde hayatlarını sürdürecekleri bir kıyı kent oluşturmayı planlıyoruz. Bu imkânımız elimizde var, 30 yıllık bir periyot içerisinde sır barajı dediğimiz alanda arsa konuşlandırmak istiyoruz. Ve bunu döngele köyü sınırlarına kadar götürmek istiyoruz. Bizler 30 yıl öncesini şimdiden tasarladık.

SU İLE BARIŞIK KENT OLUŞTURMAK İSTİYORUZ

Kenti su ile barıştırmayı hedeflediklerini belirten ve Paris şehrini gördükten sonra buna karar verdiklerini söyleyen Abacıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü, geniş ufuklar açmamız gerekiyor. Şehrin önündeki ufku çok geniş açmamız lazım. Buda bize düşen bir görev olduğunu düşünüyorum. Mimar olmadaki avantajlarımızın bunlar olduğunu düşünüyoruz. Bizim çok projelerimiz var.

SIRTIMIZI HALKA DÖNMEYECEĞİZ

Kentteki esnaflarla ilgilide projelerinin olduğunu da vurgulayan Abacıoğlu, esnaflarımızın çalışma alanlarıyla ilgili projelerimiz olacak. Buna örnek vermek gerekirse ayakkabıcı esnafını daha modern bir mekân da çalışmalarını sağlamayı planlıyorum. Rekabet ortamlarını iyi sağlayabilmeleri için daha güzel üretim yapmalarına katkı yapacağız. Biz sırtımızı halka dönmeyeceğiz ben bilirim benliğine kapılmayacağız. Belediyeyi halkımızla birlikte STK'larla, yardım dernekleriyle, gazetecilerle ve sanayicilerle birlikte yönetmek istiyoruz. Biz onların fikirlerine her zaman için açık olacağız. Ankara bürokrasisi bizim yabancı olmadığımız bir alan. Şehrimizi bazı işlerini çözecek hem dostlarımız var hem şehrimizin milletvekilleriyle birlikte partimizin il başkanı ilçe başkanlarıyla birlikte hareket edeceğiz. Biz yapamayacağımız bir şeye yaparız demeyeceğiz. Bir Gaziantep nasıl birbirlerine hizmet için bir araya geliyorsa bizde Kahramanmaraş'ı geliştirmek büyütmek daha ileriye taşımaktan için çalışacağız.

ZİHİNSEL DEVRİM YAPMAMIZ GEREKİYOR

Kahramanmaraş'ı farklı bir konuma taşımak istediğini belirten ve zihinsel devrim yapması gerektiğini de savunan Abacıoğlu, bizler farklı düşünmeyi de denemeliyiz. Şehrimizdeki insanları Kayserili gibi düşünmeye davet ediyorum dedi. Abacıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü, Bizler küçük hesaplar içerisinde olmamalıyız. Şehrimizin bu güzelliğini uluslararası alanlara taşımamız gerektiğini düşünüyorum. Uluslararası fuarları yapılmasını planlıyoruz. Kent için dondurma biber alanlarında festivaller yapmalıyız. Çelik konusunda fuarlar düzenlemeyi istiyoruz. Ben bir ufuk açıyorum bunu herkes sahiplenebilir. Proje konusunda kıskanç olamayacağız. Üzerimize düşen görevi yapacağız.

KENTİN 22. YÜZYILINA TALİBİZ

Büyük kongre merkezleri yapılması gerektiğinin altını çizen Abacıoğlu, Davos gibi büyük devlet adamlarının kongrelerinin yapılabileceği akıllı binalar kentimizde oluşturmak istiyorum. Onun için bizim baş konuş yaylamız çok müsait. Yapacağımız binalar uluslararası futbol takımlarının kamplarını yapabileceği kamp alanları yapmayı düşünüyoruz. Dünyanın her yerinden spor takımlarının gelmesini planlıyoruz. Kentimizi 22. Yüzyıla taşıyacak vizyonları ortaya koymalıyız. Her şey şehrimizin gelişmesi için. Biz her zaman yeni fikirlere açık olmak istiyoruz. Projelerimizde fizibilite çalışmasını yaptık. Bize imkân verilirse biz bunları yapacağız. Biz göreve talimiz. Üniversite ile diyalog içinde olmak istiyoruz. Eğitime çok önem veriyorum.

SPOR KAMPÜSÜ ALANLARI YAPACAĞIZ

Son olarak ise Abacıoğlu, Spor yapmak isteyen insanlarımızın egzoz tumanı içerisinde spor yapmalarına gönlüm el vermiyor. Spor kampüs alanları yapmayı düşünüyoruz. İçerisinde birçok aktivitesi olacak. Ulusal bazda spor müsabakalara da uygun spor sahalarını düzenleyeceğiz diye kaydetti.