2014'te yapılacak yerel seçimler öncesinde AK Parti'de kritik büyükşehirler için kimlerin aday olacağı konuşulurken, en çok da İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Gaziantep, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da hangi güçlü isimlerin aday gösterileceği merak konusu oldu.

Kulislerde konuşulanlara göre, Başbakan Erdoğan ise kritik bazı şehirler için kararını vermiş durumda.

3 BÜYÜKŞEHİR'İN BAKAN ADAYLARI

Haber 7'den Ömer Süt'ün haberine göre, İzmir için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Diyarbakır için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gaziantep için ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in adı üzerinde yoğunlaşıldı.

BAŞBAKAN, BURSA VE ŞANLIURFA'DAN MEMNUN

Öte yandan AK Parti kurmaylarının Bursa ve Şanlıurfa'nın mevcut başkanlarıyla devam kararı aldığı da neredeyse kesin gibi”¦ Yani, Bursa için Recep Altepe, Şanlıurfa için ise Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti'nin diğer adayları olacak. Bilindiği üzere, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik'in adı geçiyordu.

ÇOK ÜZÜLÜRÜM DEDİ AMA

AK Parti kulislerinde bu isimler konuşulurken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kimin aday olacağı ise sır gibi saklanıyor. Ankara için Melih Gökçek ismi ağır basarken, Gökçek daha önce yaptığı açıklamada yeniden aday olduğunu söylemiş ve Başbakan Erdoğan tarafından aday gösterilmemesi halinde çok üzüleceğini dile getirmişti.

İSTANBUL'UN KRİTİK İLÇELERİNE KRİTİK İSİMLER

Yine AK Parti kulislerinden aldığımız bilgiye göre, partide 3. dönemi olan milletvekili ya da bakanlardan 2 ismin İstanbul'da kritik olan ilçelere belediye başkanlığı için aday gösterileceği iddia edildi.