BİLSEK Derneği, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adaylarıyla bir araya gelmeye devam ediyor. Daha önce MHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci ile buluşan dernek üyeleri, geçtiğimiz günlerde Ak Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Erkoç ile bir araya geldi.

BİLSEK, Kahramanmaraş Kültür Sanat Derneği ve KAFSAD üyelerinin yer aldığı görüşmede misafirlere hoş geldiniz diyen BİLSEK Başkanı Mehmet KÖŞK dünyadaki değişimlerin Türkiye'yi ve Kahramanmaraş'ı da etkilediğini söyledi ve artık vatandaşların Sivil Toplum Kuruluşları kanalıyla yönetime katılmayı arzuladığını söyledi. Kentin sorunlarının hepimizi ilgilendirdiğini söyleyen Köşk "Biz kent yönetilirken vatandaşlarında kentin yönetimine dahil edilmesini ve gönüllü kuruluşların görüşlerinin dikkate alınmasını istiyoruz" dedi. Hedef 12 Şubat 2020: Kurtuluş'un 100. yılında Kahramanmaraş projesinden de bahseden KÖŞK  şöyle devam etti. "Haber46'da filizlenen ve 80'den fazla Sivil Toplum Kuruluşunun desteğiyle son şeklini alan ve imza altına alınan proje Kahramanmaraş'ta yeni bir dönüşüm ve değişim hareketi başlatıyor. Sizlerin de bu projeye destek vermenizi arzu ediyoruz" 

Daha sonra "BİLSEK tarafından yapılan davet için teşekkür eden" Fatih ERKOÇ, şehri yönetirken Sivil Toplum Kuruluşlarıyla ciddi işbirlikleri içinde olmayı arzu ettiğini söyledi. Erkoç şöyle devam etti:

"Kahramanmaraş Ak Parti döneminde çok ciddi hizmetler aldı. Büyükşehir olmasıyla birlikte artık Kahramanmaraş'taki hizmetlerimiz katlanarak artmaya devam edecek. Şehrimiz için gerçekten çok büyük projelerimiz var. Kahramanmaraş'ı ülkemizin en yaşanabilir kentlerinden biri yapacağız. Göksun yolu yakın zamanda bitecek ve Kahramanmaraş'ın İç Anadolu ile bağlantısı tamamlanmış olacak. Narlı - Otoban bağlantısı yapıldı ve Kahramanmaraş - Gaziantep yolu 8 km kısalmış oldu. Çok güzel bir yol yaptık oraya. Turizm için çok ciddi projelerimiz var. Kılavuzlu parkının oralarda, Hasancıklı köyünü de içine alacak şekilde kenti genişletmeyi planlıyoruz. Baraj kenarında çok büyük parklar, spor tesisleri, balık lokantaları ve yürüyüş yolları yapacağız. Zeytin ılıcası ve Döngele Ilıcası ile ilgili çok ciddi çalışmalarımız olacak. Bu iki bölgeyi de şehrimizin turizmine kazandıracağız. Germenicia'nın yer üstüne çıkartılması için bakanlıklarla işbirliği içerisinde çalışmalar yapacak ve en kısa zamanda çalışmalara başlayacağız. 

Kahramanmaraş'a hizmet ederken Başbakanımızla ve bakanlarımızın tamamıyla iyi ilişkiler içinde olmanın da avantajlarını kullanacağım. Kuruluşundan bu yana Ak Parti içinde görev alıyorum. Bu Kahramanmaraş için çok büyük bir avantaj. Zaten çok büyük bir bütçeye sahip olan Belediyemiz devasa projelerle Kahramanmaraş'ı bölgenin incisi haline getirecektir"

Daha sonra söz alan Ali ÇAM Hedef 12 Şubat 2020: Kurtuluş'un 100. yılında Kahramanmaraş projesi hakkında bilgi verdi. "8 ay önce Haber46'da başlayan ve Kahramanmaraş'ın 2020 vizyonunu belirlediğimiz çalışmamız geçtiğimiz günlerde 70'den fazla Sivil Toplum Kuruluşunun imzasıyla kamuoyuna açıklandı." diyen Çam şöyle devam etti:

"Şu anda imzalayan kuruluş sayısı 80'i geçti. Biz Kahramanmaraş'ın gelişiminde ciddi sorunlar olduğuna ve bu sorunların sorumlularının belli bir kişi ya da zümre olmadığına inanıyoruz. Kahramanmaraş'ı içinde bulunduğu bu çıkmazdan hep birlikte çıkaracağız. Hepimiz üzerimize düşen görevi yapmalıyız. Siyasetçisi, iş adamı, gönüllü kuruluşları ve vatandaşları... Suçu başkalarına atmadan el ve gönül birliği içerisinde şehrimizi kalkındırmak ve yaşanabilir bir kent olmak için birlikte çalışacağız. Bizler bu konuda seçilmiş temsilcilerle işbirliği yapmaya hazırız"

Ak Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Erkoç'da projeden dolayı teşekkür etti ve projeyi inceledikten sonra en kısa zamanda geri dönüş yapacağını söyledi.