Erkoç, Türk toplumunda ayrı bir önemi olan kadınların problemlerini dinledi. Kocalarına hayat arkadaşı, evlerine hizmetkar, çocuklarına anne ve öğretmen olan kadınlarla bir araya gelen Erkoç, hem onlarla sohbet etti hem de sorunlarına kulak verdi.

Bağlarbaşı Mahallesinde gerçekleştirdiği ev ziyaretinde “Kardeşimiz hoş geldin” sözleriyle karşılanan Erkoç, gördüğü aile yakınlığından dolayı teşekkür etti. Ailelerinin yaşadığı problemleri, yerel yönetimlerden beklentilerini tüm içtenlikle dile getiren kadın seçmenler, Erkoç'a çalışmalarında başarı dileklerinde bulundular.

“Dualarımız sizinle” diyen annelere, “Sizlere layık olmak için ne gerekiyorsa yapacağız” yanıtını veren Erkoç, şöyle konuştu:

“Bizim inancımızda kadının her zaman farklı bir yeri olmuştur. Çünka kadın annedir. Bildiğiniz gibi peygamberimiz cennetin, annelerin ayakları altında olduğunu bildirmiştir. Bizim bu günlere gelmemizde de hiç kuşkusuz anaların duaları vardır. İşte bu bilinçte olan hükümetimiz bu güne kadar yaptığı uygulamalarda kadınlarımıza hep pozitif ayrımlar getirmiş, onların yaşam standardını yükseltmek için ne gerekiyorsa yapmıştır. Biz de bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da sizlerin yanında yer almaya, bir kardeşiniz, bir ağabeyiniz olarak sizlere hizmet etmenin gayreti içinde olacağız. Bugünde sizlere hizmet etmek için çıktığımız bu yolda bir kez daha dua ve desteklerinizi istiyoruz. İnşallah sizler bizimle olduğu müddetçe hem şehrimiz hem de ülkemiz yarınlara daha umutla bakacaktır.”

SEÇİM BÜROSU DA DOLUP TAŞIYOR

Erkoç'un, seçim takvimi boyunca çalışmalarını yürüteceği seçim bürosu ilk günden vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Gerek merkez ilçe başkanlığı gerekse de il başkanlığı dönemlerinde kapılarını her zaman vatandaşa açık tutan ve halkın problemlerini yakından takip eden Erkoç, bu uygulamasını seçim bürosunda da sürdürüyor.

Henüz resmi açılışı gerçekleşmeyen seçim bürosu, her gün yüzlerce vatandaşı konuk ederken, kendilerini samimi bir ortam içerisinde bulan vatandaşlar da burayı “hizmet yolunun ilk durağı” olarak nitelendiriyor.

Zamanının büyük kısmını esnaf ve ev ziyaretleri, sivil toplum kuruluşları ile istişare toplantılarıyla değerlendiren Erkoç, daha sonra da seçim bürosuna geçerek vatandaşların beklentilerini dinliyor.

Gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Erkoç, “Biz bu güne kadar hiçbir zaman halktan kopuk siyaset yapmadık. Halka rağmen hiçbir icraatın içinde olmadık. Her zaman gönlümüzde, kapımızda vatandaşımıza açık oldu. Bugünde ne kadar doğru yolda olduğumuzu görüyoruz. Adaylığımızın açıklandığı günden bu yana insanlarımız her fırsatta bizi bağrına basıyor. Bu ilgi ve muhabbet seçim büromuzda da devam ediyor. Her gün yüzlerce insan buraya gelerek bizleri ziyaret ediyor, dualarını iletiyor, problemlerini anlatıyor. Bizler bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatandaşlarımızla bir olarak, el ele, gönül gönüle verip Kahramanmaraş'ımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Erkoç'un, Bahçelievler Camii yanında bulunan seçim bürosunun resmi açılışı ilerleyen günlerde gerçekleştirilecek.