Fatih Mehmet Erkoç, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mezunları Derneği üyeleriyle bir araya gelerek istişarelerde bulundu. İTÜ Mezunu mühendislere projelerini anlatıp, önerilerini dinleyen Erkoç, Kahramanmaraş'ın geleceğini hep birlikte planlayacaklarını söyledi.

AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, Onikişubat Belediye Başkan Adayı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Necati Okay ve Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici'nin de katıldığı toplantıda konuşan Erkoç, İTÜ mezunlarıyla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.

Hukukçu İnşaat Mühendisi Serdar Erdoğanyılmaz'ın moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda plan ve projelerini sıralayan Erkoç, kendisine yöneltilen sorulara da içtenlikle cevap verdi. Mühendislerden tam not alan Erkoç, 30 Mart 2014'ün Kahramanmaraş için ulaşım, kentsel dönüşüm, turizm ve bir çok alanda milat olacağını kaydetti. 

Kahramanmaraş'ın yıllarca büyükşehir olamamanın sıkıntılarını yaşadığına dikkat çeken Erkoç, “Maalesef şehrimizde bir plan çakışması oldu. Merkez ayrı, ilçeler ayrı ve beldeler ayrı ayrı planlamalar yaparak yerleşim yerlerine hizmet etmeye çalıştı. Ancak bu hizmetlerden yeterince verim alamadık. İşte büyükşehrin getirdiği en önemli avantaj bu. İlimizin tamamı bir merkezden planlanacak. Tüm ilçelerimizle enerjimizi birleştireceğiz. Yeni bir sinerji oluşturacağız. Her ilçemizin kalkınmada öncelikleri olacak. Ve bu öncelikler doğrultusunda o ilçemize yatırımlar yapıp, oranın daha yaşanılabilir bir yer olmasını sağlayacağız” dedi.

İlçelerle merkez arasındaki bağı da güçlendireceklerini dile getiren Erkoç, “Tüm ilçelerimizi merkezle kaynaştıracağız. Yani ilçelerimizle hem ulaşım hem de gönül bağı kuracağız. Kuzeyde başka kentlere giden 300 binlik bir nüfus var. Bu nüfusu ulaşımı rahatlatarak merkeze çekeceğiz. yani büyükşehir bizim için yeni bir başlangıç olacak. Bu noktada başarılı olacağımıza inancım tam. Çünkü biz bunu il genel meclisinde başarıyla uyguladık. 30 Mart'ın ardından da inşallah Kahramanmaraş'ımızı çok güzel günler bekliyor” diye konuştu.

Projeleri hakkında da bilgiler veren Erkoç, şöyle devam etti:

“Öncelikle şehir içi ulaşım noktasında Trabzon ve Azerbaycan Bulvarlarının alternatiflerini oluşturup, trafiği rahatlatacağız. Şehrimizin sahip olduğu tarihi dokuyu gün yüzüne çıkartacağız. Başta Roma dönemi olmak üzere bizim medeniyetimizin geride bıraktığı kültürel mirası turizme kazandıracağız. Diğer yandan bizim çok güzel yaylalarımız, doğa harikası yerlerimiz var. Bu noktada Kahramanmaraş'ı Doğu Akdeniz'in yaylası haline getireceğiz. Termal su kaynaklarımızı değerlendirip, buralara yerli ve yabancı turistleri çekmeye gayret göstereceğiz. Kentsel dönüşümde tarihi projelere imza atacağız. İnşallah göreceksiniz, şehrimizin geleceği çok aydınlık. 30 Mart'ın ardından herkesin yaşamak isteyeceği bir Kahramanmaraş'ı hep birlikte oluşturacağız.”

İstişareye de büyük önem verdiklerini vurgulayan Erkoç, İTÜ mezunu mühendislerin taşıdığı düşüncelerin de kendileri için büyük önem taşıdığını belirtti. Düşünen insanların fikirlerine her zaman ihtiyaç duyduklarını belirten Erkoç, bu tür toplantıların devam etmesini istedi.

Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Avukat Metin Doğan da büyükşehirle birlikte Kahramanmaraş'ı yeniden hayal ettiklerini söyledi. kentin daha yaşanılabilir, daha modern bir yapıya kavuşmasını istediklerini kaydeden Doğan, “Kahramanmaraş'ımızın sosyal yaşam alanlarıyla, tarihi ve kültürel dokusuyla, eğitimdeki kalitesiyle, yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapmasıyla örnek bir kent olmasını hayal ediyoruz. Bu noktada başkanımıza da güveniyoruz. İnşallah Kahramanmaraş'ı çok güzel günler bekliyor” dedi.

İTÜ Mezunları Derneği Başkanı Hasan Kılınçkıran, İSKUR Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Kurtul, Prof. Dr. Sami Özgül, Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Kuruçay, Mimar Sadri Akman, İnşaat Mühendisi Kamil Şekkeli, KİPAŞ Holding Ceo'su Ömer Hüdayioğlu, İnşaat Mühendisi Mustafa Kemal Hançerli, İnşaat Mühendisi Akif Çaylıoğlu ve İnşaat Mühendisi Hakkı Debgici'nin katıldığı toplantı, samimi sohbetlere sahne olurken, Erkoç kendisine yöneltilen soruları içtenlikle cevapladı.