Kahramanmaraş'ta gerçekleştirmek istediği kentsel dönüşüm, ulaşım ve turizm projeleriyle asrın belediyecilik hamlesini başlatmaya hazırlanan Erkoç, gençlerle bir araya gelerek sohbet etti.

Daha önce farklı siyasi partilere gönül veren gençlere, hayal edilen Kahramanmaraş'ı anlatan Erkoç, sempatik tavırları, ağabey yaklaşımı ve önerilere kulak veren tutumuyla alkış aldı.

Cafe Kort'ta gerçekleştirilen çay sohbetinde, Türkiye'nin 2023 vizyonunda Kahramanmaraş'ın alacağı yeri dinleyen gençler, Kanal Maraş'tan kentsel dönüşüme, turizmden eğitim projelerine kadar atılması planlanan adımları hayaller kurarak, hayranlıkla dinledi.

“Maziden ilham alıp atiyi planlıyoruz” diyen Erkoç, “Arkadaşlar biz, 600 yıl boyunca dünyaya adalet dağıtan, altın medeniyeti inşa etmiş bir ecdadın torunlarıyız. Bugün de hükümetimiz tarihten ilham alarak, 2023, 2053 ve 2071 yolunda hedefler koyuyor. Kahramanmaraş olarak bizler de bu hedeflerde, hayal edilen o aydınlık yarınlarda en iyi şekilde yer almalıyız. İşte bizde bu düşüncelerle hem şehircilik anlamında hem de yeni neslin en iyi şekilde yetişmesi noktasında çalışıyor, projeler üretiyoruz. Göreceksiniz bu yolda hep birlikte yürüyerek, el ele gönül gönüle Kahramanmaraş'ı inşa edeceğiz” diye konuştu.

Projelerini anlatan, gençlerin yönelttiği sorulara içtenlikle cevap veren Erkoç, bu enerji ve sinerijiyle başarılamayacak hiçbir şeyin olmadığını söyledi. Erkoç'un bir yandan projelerini anlattığı, bir yandan da altın tavsiyelerin yer aldığı konuşmasından satır başları şöyle:

“Kardeşlerim, biz sadece şehri imar etmek için değil, insanlarımızın gönüllerinde de yer almak ümidiyle geliyoruz. Bizim tek gayemiz hizmet ve bu güzel şehrin güzel insanlarının daha mutlu bir ömür sürmesi. Bunun için çalışıyoruz ve projeler üretiyoruz.

Bildiğiniz gibi geçen hafta projelerimizi açıkladık. Şehrin kuzey kısmındaki sağlam zemin üzerinde kentsel dönüşüm planlıyoruz. Serintepe, Mağralı, Osmangazi ve Yörükselim gibi noktaları içine alan bu alanda yeni, sıcak yuvalar kurmak istiyoruz.

Bu dönüşümü gerçekleştirirken, Kanal Maraş'ı da hayata geçiriyoruz. İnsanlarımızın hem gönlüne, hem de gözüne hitap edecek bu projeyle vatandaşlarımızın keyifle vakit geçireceği bir yaşam alanı oluşturmak amacımız.

Ceyhan köprüsü altında yapay plaj projemiz var.. Diğer yandan insanımıza Ahır Dağı'nda teleferik yolculuğu yapmanın keyfini sunacağız. Yeni bulvarlarla, köprülü kavşaklarla trafik sorununa kalıcı çözümler getiriyoruz. 

Kahramanmaraş'ımızdan dünyaca ünlü sporcular yetişmesi için şehrimizin hem doğusunda hem de batısında dev spor kompleksleri kuruyoruz. Tabi ki bu projelerle gençlerimizin kötü alışkanlıklardan da uzaklaşmasını sağlamış oluyoruz. Yine burada yetişecek sporcuların kentimiz takımları için ter dökmesini istiyoruz. Emin olun şehrimizde yetişen sporcular kendi takımlarında forma giydikçe takımlarımızın başarısı da katlanacaktır. Bu sağlandığında ve kurumsal yapı oturduğunda bir futbol takımımız, çok değil birkaç yıl sonra kalıcı olarak süper ligde yerini alacaktır.

Hasılı arkadaşlar, biz sizlerin desteğiyle geleceğe emin adımlarla yürümek istiyoruz. Sizlerin gözlerindeki bu ışık ve bizlere duyulan güven, yolumuzu aydınlatıyor. Göreceksiniz 30 Mart'ın ardından Kahramanmaraş'ımız için yepyeni bir dönem başlıyor.”

Ağabey kardeş, sohbeti ortamında gerçekleşen toplantı, gençlerin yönelttiği soruların cevaplanması ve önerilerin paylaşılmasıyla son buldu.