Oran, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, CHP'nin yerelde ve genelde tek başına iktidara gelebilecek parti olduğunu belirterek, 30 günlük süreçte 30'a yakın şehre ve birçok ilçeye gittiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, seçim çalışması sırasında "bozkurt" işareti yapmasıyla ilgili soru üzerine Oran, şöyle konuştu:

"Bizim tabanımızda böyle bir irade yok. Böyle bir şey partimizde aklımızdan bile geçmiyor. Böyle bir şey gündemimizde yok. Biz hem yerelde hem de genelde tek başımıza iktidar olmaya kendimizi adamış ve inandırmış bir partiyiz. Biz geçmişte bir oyla belediyeyi kaybetmiş bir partiyiz. Kaybedecek bir oyumuz bile yok. Emanet verecek bir oyumuz yok. Biz halkımızın oylarını bize mesafeli de olsalar bu seferlik emanet vermelerini istiyoruz, Türkiye'nin geleceği için. Şu anda diğer siyasi partilerle de mukayese ederseniz tek başına iktidar olabilecek, AKP'yi aşağıya çekebilecek, indirebilecek tek parti Cumhuriyet Halk Partisidir." 

Oran, CHP-cemaat ilişkisiyle ilgili soruya "Sivil toplum örgütlerinin siyasete karışmaması gerekir" şeklinde yanıt verdi.

- " Biz projeci, halkçı belediyecilikten yanayız" 

CHP'nin vatandaşa vatandaş ve insan olarak baktığını dile getiren Oran, derneklere, odalara, sendikalara, örgütlü topluma saygı duyduklarını ifade etti.

Oran, CHP'nin örgütlü toplumun güçlü olmasını istediğini ama örgütlü toplumun da kendi alanının dışına çıkmamasını istediğini kaydetti.

Herkesin kendi işini yapması gerektiğini vurgulayan Oran, şunları söyledi:

"Nasıl siyasetçi eğer sivil toplum örgütü varsa, o sivil toplum örgütüne müdahale, tehdit etmemesi gerekirse, 'bertaraf ederim' dememesi gerekirse sivil toplum örgütlerinin de siyasete karışmaması gerekir. Cumhuriyet Halk Partisinin genel bakışı budur. Başbakan, 'paralel yapı' falan diyor. Ne diyorsa bu devlete, bu devletin birliğine ve beraberliğine, bütünlüğüne hakka, hukuka, kim karşı geliyorsa, sen ne biliyorsan getir onu bize, seninle beraber onun hesabına bakalım."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kahramanmaraş mitinginde CHP'nin camileri ahır yaptığını söylediğini anımsatan Oran, iktidar partisinin kentteki işsizlik, göç ve sanayi sorununu nasıl çözeceğine dair konuları anlatması gerektiğini savundu.

Oran, sözlerini şöyle tamamladı:

"O yine türbandan bahsetmiş. 'CHP camiyi ahır yapıyor' diye bahsetmiş. Halbuki savaş zamanında binalar yıkıldığı zaman mühimmat depolanmış. Yaralılar orada, revir olarak kullanılmış. Artık bunun üzerinden siyaset yapmamamız lazım. Bizim halka ne ve nasıl hizmet vereceğimizle ilgili siyaset yapmamız gerekiyor. Biz projeci, halkçı belediyecilikten yanayız."