Kahramanmaraş siyasetine yeni bir vizyon kazandıran ve  “Yüz ağartan yüz proje” sloganı ile meydana çıkan Akgemci, projelerini yavaş yavaş gün yüzüne çıkarmaya başladı. 

Öncelikle mevcut sorunların çözülmesinin gerektiğini önemle vurgulayan Akgemci; “Biz çılgın projeler peşinde değiliz. Alanında uzman kişilerle çalışarak hazırladığımız isabetli projelerle Marka Şehir oluşturma peşindeyiz. Mevcut sorunları çözmeden isterseniz tersten şelale akıtın neye yarar? 

Bu yola çıkarken koltuk sevdası ile değil, Kahramanmaraş sevdası ile çıktık” dedi. 

HASTA KONUKEVİ 

Hasta konuk evinin büyük bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Akgemci; “Dışardan gelen hasta yakınları kalacak yer sıkıntısı yaşıyor. Burada yakını olmayanlar perişan oluyorlar. Bu düşünce ile yaptıracağımız hasta konukevinde Başhekimlik işbirliği ile hasta yakınlarımızı konuk edeceğiz” dedi. 

MAHALLE KONAKLARI 

Bu projenin geniş kapsamlı bir proje olduğunu açıklayan Akgemci, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Özellikle hanım kardeşlerimizi sosyal hayata kazandırmak istiyoruz. Sosyal hayattan kastımız ise; onların, ekonomik, kültürel, sportif faaliyetlere dahil edilmesi. Aynı zamanda meslek edindirme, kişisel gelişimlerini tamamlama hususunda öncülük edeceğiz. 

Yine engelli çocuğu yada yakını olan kısacası evinde bakıma muhtaç engellisi olan ailelerimizin hayatı çok zor. Onların kendilerine vakit ayırma fırsatı olmuyor. İşte bu mahalle konaklarımızda biz bunu da yapacağız. Uzman kişilerin kontrolü eşliğinde engelli yakını olan vatandaşımız çocuğunu gönül rahatlığı ile belirli aralıklarla bırakarak, kendine zaman ayıracak.”

MAHALLE ETÜT MERKEZLERİ

Seçim çalışmaları sırasında özellikle dar gelirli aile çocuklarının bu konuda sıkıntı çektiğini gören Akgemci, mahallelere öğrenciler için ETÜT merkezi kuracağının da projeleri arasında olduğunu söyledi. 

BAHAR TEMİZLİĞİNDE 1 AY SU BEDAVA 

Vatandaşın su faturalarından çok yakındığını ifade eden Akgemci; “Hemen hemen her vatandaşımız su faturasında tüketim bedeli ile ödenecek tutar arasında çok fark olduğundan yakınıyor. İnşallah yetkiyi alırsak bu konuda gereken iyileştirmeyi mutlaka yaparak vatandaşımızın rahat bir nefes almasını sağlayacağız. 

Bir ev ziyaretimde bir hanım kardeşimiz bana aynen şunu dedi: ”˜Yılda 15 gün su parası almasınız da bizlerde gönül rahatlığı ile halılılarımızı yıkasak.” 

İşte bizim insanımız bu kadar asil, mütevazı. İstediği sadece 15 günlük su parasının alınmaması. Bizde ”˜Bahar Kampanyası' adı altında hanımlarımız temizliklerini gönül rahatlığı ile yapsın diye 1 ay su parası almama kararı aldık” diye konuştu.  

Yapılan projelerin tamamının ihtiyaçlar doğrultusunda, mevcut durumun analizinin yapılarak hazırlandığını hatırlatan Akgemci; “Biz esnafımızdan tutun, ev hanımı Ayşe kardeşimizin de, kısacası bu şehirde nefes alan her vatandaşımızın neye ihtiyacı varsa çok iyi biliyoruz.  Bu ihtiyaçlar doğrultusunda herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışı ile hizmete hazırız” dedi. 

Yüz ağartan yüz projenin 5 tanesinin yıldız proje olduğunu söyleyen Akgemci, bundan süreçteki projelerini bir bir açıklayacağını ifade etti ve “Karanlıkta bırakılan güzelim Kahramanmaraş'ımızı bütün değerleri ile gün yüzüne çıkararak, 3 aşamalı eylem planımızla 5 yılda marka şehir yapacağız” diyerek sözlerini tamamladı.