MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu, İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Akgemci, Onikişubat İlçe Belediye Başkan Adayı Yusuf Temizkan, Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkan Adayı Av. Neslihan Koca Nergiz ve Belediye Meclis Üyesi Adaylarıyla bir gelen KMTSO heyeti başarı dileklerinde bulundular. 

MHP İl Başkanlığı Binasında ağırlanan KMTSO heyetine açılış ve hoş geldiniz konuşmasını yapan İl Başkanı Mustafa Bastırmacı; “KMTSO Başkanı Sayın Kemal Karaküçük, Meclis Başkanı Sayın Hanefi Öksüz ve Yönetim Kurulu Üyelerine bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. 

Kahramanmaraş'ın gelişmesinde önemli rol alan en etkin kuruluşlarımızdan biri olan Ticaret ve Sanayi Odamızın, önümüzdeki yerel seçimler için de siyasi partilere eşit şekilde yaklaşarak, adayların projelerini araştırmaları son derece önemli. Bu anlamda kendilerine bir kez daha teşekkür ediyor ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Kahramanmaraş için hep birlikte el ele verip çalışacağımızı bir kez daha belirtme istiyorum” dedi. 

KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, “Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak seçim arifesinde tüm siyasi partilerimizi odamıza davet edip, projelerini dinliyor ve adaylarla tanışma fırsatı buluyoruz. Bu anlamda seçim haftasında da tüm siyasi partileri ziyaret ediyor ve seçimde başarılar diliyoruz. 

Seçimin ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

Milletvekili Mesut Dedeoğlu, “Kentimizin Sivil Toplum Kuruluşlarının en önemlilerinden biri kuşkusuz Ticaret ve Sanayi Odamız. Böylesine nazik ziyaretlerinden dolayı da memnuniyetlerimi dile getiriyor ve teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş'ımızın birlik beraberliğe ihtiyacı var. Gerek siyasi gerekse de sosyal anlamda. Her zaman bir araya gelip fikir alışverişinde bulunup şehrimizin problemlerini çözme noktasında makro düzeyde düşüncelerimizi ortaya koymalıyız” dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci; “Ticaret ve Sanayi Odamıza nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.  Siyasi partileri eşit şekilde değerlendirilmesi çok önemli. 

Kahramanmaraş'ta yeni bir dönem başlayacak. İnanıyorum ki bu seçim çok farklı şekilde değerlendiriliyor. Kahramanmaraş için bir dönüm noktası olacak” dedi. 

KMTSO Meclis Başkanı Hanifi Öksüz;  “Biz MHP'yi odamıza davet ettik. Adaylarımızı dinledik, tanıdık. Projeleri istişare ettik. Çokta sıcak bir ortam oluştu. Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak her siyasi görüşten üyeye sahibiz. Bütün siyasi partileri dinliyoruz, değerlendiriyoruz. 

Seçimin Kahramanmaraş'ımıza hayırlara vesile olmasını ve adaylarımıza başarılar diliyorum” dedi. 

AKGEMCİ'NİN KAHRAMANMARAŞ'A 2. ÜNİVERSİTE ARZUSU  

Ziyaret vesilesi ile Ankara TOBB Üniversitesi, Konya ve İzmir örneklerini sunarak Büyükşehir ve KMTSO işbirliği ile 2. Üniversite teklifinde bulunan Akgemci, bir akademisyen olarak yine farkını ortaya koydu. 

Akgemci, konuyla ilgili şu ifadeleri kullanarak: “Ben bu seçimlerden inşallah başarı ile çıkacağımıza inanıyorum. Büyükşehir olarak ta böyle bir girişime her türlü desteği sunmaya hazırız. Kahramanmaraş'ta 2. bir üniversite özlemi ve gereksinimi var. Zaten gelişmiş büyükşehirlere baktığımızda 2 üniversite var. Marka Şehir olma yolunda da böyle bir yatırım şart. 

Bir akademisyen olarak, prestijli bir üniversite ile çok yol kat edeceğimize inanıyorum. Bir teknik üniversite ihtiyacı da var. Sizlerden de böyle bir temennim var. Bununla ilgili teşvik ve destekler var. Böyle bir işbirliğine ne dersiniz?” diye konuştu. 

KMTSO Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, Akgemci'nin sözleri üzerine; “Bizler hem KMTSO hem de işadamları olarak buna destek vermemek mümkün değil. Zaten bir teknik üniversite konuşuluyor. Devlet Üniversitesi de avantaj. Devlet desteği şart. Böyle bir üniversite kurulacaksa, hedefimiz en iyisini yapmak olmalı. Özellikle sanayileşen bir şehir. Çeşitliği de kazandık. Yönetici teknik eleman ihtiyacını karşılayacak. İnşallah elbirliğiyle yaparız” dedi.