Trabzon Caddesi esnaflarını ile kucaklaşan, sorunları ve beklentileri dinleyen MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci, esnafın sıcak ve samimi ilgisiyle karşılandı.
 
Esnafın çoğunluğu, samimi, içten, sevgi dolu tavırlarla; “Bir bardak çayımızı için hocam, desteğimiz sizinle, size inanıyoruz, oyumuz size. Kahramanmaraş sizinle hizmete kavuşacak” diye desteklerini açıkça beyan ettiler. 

Başka partililerin de “MHP'li değiliz ancak sizinle hizmet alacağımıza inandığımız için oyumuzu size vereceğiz” demeleri dikkatlerden kaçmadı. 

Gördüğü yoğun ilgi karşısında; “İşte bizim insanımız böylesine samimi ve misafirperver. Dileğimiz şehrimizin güzel insanlarına hak ettiği en üst seviyede hizmeti sunmak. Bize vereceğiniz oyun kıymetini bileceğiz” dedi. 

Küçük bir çocuğun “Ben sizi tanıyorum. Bende sizin gibi profesör olacağım” demesi ise Akgemci'yi duygulandırdı. 

Gezinin ardından kameralara değerlendirmelerini aktaran Akgemci; “Sizlerin de gördüğü gibi Kahramanmaraş'ımız değişime hazır. Hizmet özlemi var. Bu özlemi de bizimle gireceklerine inanıyorlar.

İnsanımızın bu konuda ne kadar samimi olduğu gülen gözlerinden açıkça belli oluyor. Bu güvene layık olacağız. Aldığımız oyların kıymetini bilerek, en üst seviyede hizmet sunacağız” dedi. 

Akgemci; “Bu gün esnafımızın en büyük şikâyeti yeterince alış verişin olmaması, işlerinin bozuk olması. Bunun sebebi ise şehrimize turistin gelmemesi. 

Kahramanmaraş'a gelen sadece dondurma yemek için duruyor, ondan sonra şehirden ayrılıyor. Onların burada kalması için değerlerimizi tanıtmamışız, gün yüzüne çıkarmamışız. 

İnşallah biz geldiğimizde Kahramanmaraş'ımızı festivaller şehri yapacağız. Her zaman söylüyorum, Kahramanmaraş'ımızı Kültür ve turizm Kenti yapacağız. 

Bunu yaptığımız zaman esnafımızın da yüzü gülecek, sanayicimizin de. Çünkü tüm Kahramanmaraş kazanacak. 

Artık ayağı yere basan gerçekçi, uygulanabilir projeler hayata geçirilmeli. 

Önce kentin mevcut sorunları ortadan kaldırılıp, insanımız rahat bir nefes almalı. Ardından, sosyal, kültürel, sportif faaliyetler ve şehre kazandıracağınız modern şehircilik hizmetleri şehre vizyon kazandıracağız. 

Yüz ağartan yüz projemizle 5 yılda marka şehri Kahramanmaraş'ı inşaa edip, belediyecilik örneği sergileyeceğiz” diye konuştu.