Sümer Mahallesi sakinleri tarafından coşkuyla karşılanan MHP Büyükşehri Belediye Başkanı Adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci; “Bu coşku, hizmete olan özlemin, bize olan güvenin göstergesidir” dedi. 

Miting havasında geçen toplantıda mahalle sakinlerine seslenen Akgemci; “Sizin coşkunuz bize güç veriyor. Aynı coşku ile inşallah 31 Mart'tan itibaren hep birlikte belediyecilikte destan yazacağız. Bu destanın kahramanları sizler olacaksınız” diye konuştu. 

HERKESİN YAŞAMAKTAN MUTLU OLACAĞI BİR ŞEHRİ İNŞAA ETMEYE TALİBİZ

Vatandaşın sorunlarını ve beklentilerini bildiğini projelerini bu yönde hazırladığını ifade eden Akgemci; “ Biz sorunları çözmeye talibiz. Biz herkesin yaşamaktan mutlu olacağı bir şehri inşaa etmeye talibiz. 

Bu yola çıkmadan Kahramanmaraş'ın sorunlarını, mevcut durumunu analiz edip, 3 aşamalı eylem planımızı oluşturduk. 

Çılgın olmayan, uçuk kaçık olmayan, gerçekçi uygulanabilir yüz ağartan yüz projeyle sizlerin karşısına çıktık. Sizler bizimle yol arkadaşlığı edip, destek verirseniz biz bu şehri 5 yılda Marka şehir yapmaya sözü veriyoruz. Biz sözümüzün eriyiz. Bu şansı bize verin” dedi. 

ÇILGIN DEĞİL, GERÇEKÇİ PROJELERLE VARIZ

Belediye başkanı iktidar partisinden olmazsa hizmet gelmez düşüncesinin yanlış olduğunu vurgulayan Akgemci, büyükşehir yasasıyla birlikte ezber bozan bir seçim yaşanacağına büyükşehrin kendi bütçesiyle geldiğini söyledi ve konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “ Büyükşehrin bütçesi sizlerin ödediği gelir vergilerinin % 6'sından oluşuyor. Yani sizlerin parası. Bu bütçeyi işin uzmanına teslim etmeniz lazım. 

Bu güne kadar belediyede iktidar partisine oy verdiniz. Peki, sonuç ne? Ben kime sorsam yaşadığı şehirden memnun değil. 

Belediye başkanı da yapmadığım hizmet kalmadı diyor. O zaman ortada yanlış giden bir şeyler var. 

Demek ki; Yönetim ile yönetilenler aynı pencereden bakamıyor, birbirlerini anlamıyorlar. 
İşte biz, sizin ne düşündüğünüzü, nasıl hizmet beklediğinizi ve ihtiyaçlarını çok iyi tespit ettik. Projelerimiz de ihtiyaçlar doğrultusunda hazırladık. Sizin sevdanızla bizim sevdamız aynı. Gelin destek verin bu sevda karşılık bulsun.” 

KADINLAR, HAYATIN MİMARIDIR 

Hanım seçmenlerin de katılımının yoğun olduğu toplantıda Akgemci; “Yine erkekler bana darılacak. Ama ben ısrarla söylüyorum, hizmetlerde öncelik hanım kardeşlerimizin olacak. 
Hayatın mimarı kadınlarımızdır. Bir kadın huzurluysa ev huzurludur, ev huzurluysa mahalle huzurludur, mahalle huzurluysa Kahramanmaraş huzurludur, Kahramanmaraş huzurluysa Türkiye huzurludur, Türkiye huzurluysa dünya huzurludur. Her başarının arkasında mutlaka bir kadın vardır. 

Bu şehri hanım kardeşlerimizle yöneteceğiz. İşte adayımız Av. Neslihan Koca Nergiz. Yalnız bırakmayın, sahip çıkın. Bir işe hanım eli değerse, o iş en hayırlı şekilde sonuçlanır” dedi. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE KONUT PROJESİ 

Mahalle restorasyonu ve kentsel dönüşüm projesiyle mahallenin modern herkesin yaşamaktan mutlu olacağı yeni bir hal alacağını söyleyen Akgemci; “Büyükşehir belediyesi ve sanayicilerimizle ortaklaşa yürüteceğimiz bu projeyle asgari ücretli çalışanlarımız, dar gelirli vatandaşlarımız yeni konutlara kavuşacaklar. bu proje başka şehirlerde uygulanıyor. Ve vatandaşın bütçesini zorlamadan, hayal mekana kavuşturacağız. Modern kentlerde olduğu gibi, bu konut alanlarında spor alanları, parkla, sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirileceği alanlar, yani olması gereken her şey olacak. Bzim için insanımızın mutluluğu kentin mutluğudur” dedi. 

SU 1 AY BEDAVA

Her yerde olduğu gibi Sümer Mahallesinde de su faturalarından şikayetçi olan vatandaşlara, bu sorunun mutlaka çözüleceği sözünü ve Bahr Temizliği adı altında yılda 1 ay su bedava olacağı sözünü de veren Akgemci, mahalle sakinlerinden de tam destek sözünü aldı. 
“Tahir Baba, sen bizim başkanımızsın” “Bu kes oyum Tahir Hoca'ya” sloganları karşısında duygulanan Akgemci; “Bu sevgi dolu, güven dolu sözleriniz, beni çok mutlu ediyor ve onurlandırıyor. Bir yandan da daha fazla sorumluluk yüklüyor. Bu övgülerin karışlığını vermek gerek. İnşallah sizlere en süt seviyede hizmeti sunarak bu övgülere layık olacağım” dedi.