Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci ve Onikişubat Belediye Başkan adayı Yusuf Temizkan BİLSEK Derneğini ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı'nın da katıldığı toplantıda misafirlere hoş geldiniz diyen dernek başkanı Mehmet Köşk, BİLSEK Derneği hakkında bilgi verdi ve çalışmalarını anlattı. "Sivil Toplum Kuruluşlarının şehrin gelişimine katkıda bulunmaya her zaman hazır olduğunu" söyleyen Köşk yerel yöneticilerin şehirde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarıyla işbirliği yapmasının önemine değindi. 

Daha sonra konuşan MHP Onikişubat Belediye Başkan adayı Yusuf Temizkan "1996'dan bu yana BİLSEK Derneği'ni takip ettiğini ve çalışmalarını hayranlıkla izlediğini" söyledi.

Temizkan şöyle devam etti:

"Doğal güzellikleri ve tarihi bakımından Türkiye'nin incisi konumunda bulunan Kahramanmaraş'ın 60. sıralarda yer alması elbette hepimizi derinden üzmektedir. Kahramanmaraş gerçekten hizmete muhtaç. Biz yüz ağartan yüz proje ile meydana çıktık. Hayali projelerle halkımızın gözünü boyamayı düşünmüyoruz. Çılgın projelerimiz yok. Biz öncelikle şehrimizin birikmiş sorunlarını çözmeyi ve halkımıza nefes aldırmayı düşünüyoruz. Sorunların bu kadar biriktiği ve şehrin yaşanmaz hale geldiği bir kentte çılgın projeler sonraki mesele. Biz özellikle bu şehrin kalkınmasına gönüllü destek veren sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde şehrimizin acil sorunlarını çözeceğiz. Daha doğru düzgün bir yolumuz bile yok. Bunu halletmemiz gerekiyor. Kent meydanımız yok. Doğru düzgün bir imar planımız yok. Çevre yolumuz yok. Siz şehri yaşanır hale getirmeden, vatandaşın rahat edeceği, keyif alacağı bir şehir ortaya çıkarmadan çılgın projeden bahsedemezsiniz. 

Açıkça bir şeyi itiraf etmek istiyorum. Bu şehre Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte hizmet etme, projeler üretme heyecanı var. Gerçekten heyecan duyuyorum. Bu şehre hep birlikte hizmet etmenin heyecanıyla çalışıyoruz. Allah nasip ederse bu şehrin sorunlarını kendine dert edinen tüm sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışacağımız göreceksiniz."

Daha sonra konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci'de "Kahramanmaraş'ın ufkunun açılmasına ihtiyaç olduğunu" söyledi.

"Kahramanmaraş'ın hak ettiği hizmete Milliyetçi Hareket Partisi döneminde kavuşacağını" söyleyen Akgemci "Kahramanmaraş'ı bir bütün olarak Türkiye'mizin en yaşanabilir kentlerinden biri yapmak için gecemizi gündüzümüze katacağız" dedi. 

Akgemci şöyle konuştu:

"Seçim sürei başladığından bu yana Kahramanmaraş'ı adım adım geziyoruz. Vatandaş şikayetçi. Hizmet alamamaktan, yatırım yapılmamasından şikayetçi. Ancak bakıyoruz Belediye Başkanımız çıkıyor televizyona ben her şeyi yaptım, bu şehre çağ atlattım diyor. Yani mevcut başkan hizmet yapılmadığını kabul etmiyor, yaptım diyor. Doğru yaptın ama ne yaptın. Kahramanmaraş'a hak ettiği hizmetleri yaptın mı? İlçeleriyle birlikte 1 milyonu aşan, ekonomik bakımdan Türkiye'nin ilk 20 ilinden biri olan, doğal güzellikleri ve tarihi geçmişiyle ülkemizin göz bebeği bir şehir bu halde mi olmalıydı? 

Biz bundan şunu anlıyoruz. Öncelikle bir zihniyet değişikliğine ihtiyaç var. Bu şehrin ufkunu açmak lazım. Şehrin ihtiyaçlarını, önceliklerini, halkımızın yaşam standardını yükseltecek hizmetleri belirlemek lazım. "

Bu arada Hedef 12 Şubat 2020 Kurtuluş'un 100. yılında Kahramanmaraş projesini inceleyen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci,  Onikişubat Belediye Başkan adayı Yusuf Temizkan ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı'da metne imza atarak tam destek vereceklerini söylediler.