Arıkan, Yeni Hükümet Caddesinde gerçekleştirdiği esnaf ziyaretleri ile seçim çalışmalarını sürdürdü. Çalışma arkadaşlarıyla birlikte, kentin en hareketli alanlarından biri olan Yeni Hükümet Caddesi'nde esnafla buluşan Arıkan, vatandaşların sorunlarını dinleyip projelerini anlattı.

 Esnaflardan dua ve desteklerini isteyen Arıkan, bölgenin en önemli probleminin otopark olduğuna dikkat çekerek, yetki almaları halinde konuyu çözüme kavuşturacaklarını belirtti. Arıkan, “Çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Sonuna kadar da gayret edeceğiz. Bugün de şu anda Yeni Hükümet Caddesindeyiz. Burada esnaflarımızla bu bölgenin sıkıntılarını görüşüyoruz. Bilindiği gibi şu anda bu bölgede ciddi manada bir otopark sıkıntısı var. Bu yönde vatandaşlarımızla görüş alışverişinde bulunduk. İnşallah biz göreve gelirsek bu bölgenin tüm otopark sorununu ve diğer problemlerini acilen çözüme kavuşturmaya çalışacağız” dedi.

 Arıkan, kamuoyunda yer alan söylentilerin ise gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Aday belirleme çalışmalarının Ankara'da Genel Merkez nezdinde yürütüldüğünü ifade eden Arıkan, “Maraş'ta bazı dedikodular çıkmış durumda. Bazı arkadaşlarımızın aday olduğu gibi bazı şeyler var. Şu anda Kahramanmaraş'ta ilçelerle ilgili hiçbir şey belli değil. Tüm arkadaşlarımız da çalışmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Aday belirlenmesi noktasında kamuoyu anketlerinin çok önemli olduğunu ve bu anketlerin devam ettiğini dile getiren Arıkan, şöyle konuştu:

 “Ama anketlerle ilgili herhangi bir bilgimiz yok. Ne şekilde devam ediyor, ne şartlarda devam ediyor bilemiyoruz. Ama bir gerçek var ki söylediğim gibi şu ana kadar ilçelerle ilgili Türkiye'nin hiçbir yerinde herhangi bir aday belirlenmiş değil. Bununla ilgili ciddi bilgilerimiz var. Diğer arkadaşlarımız gibi biz de sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz. Rabbim zaten hakkımızda hayırlıysa bize nasip eder. Eğer olmazsa da böyle hayırlıymış diyeceğiz ve mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. Bu sürecin daha 10-15 gün devam edeceğini düşünüyorum. Çünkü bugün itibariyle 20 il açıklanacak. Daha illerin tamamı açıklanmadı yani. İller açıklanacak ki ondan sonra ilçeler tespit edilecek. O nedenle dedikodulara inanmamak lazım. Şu anda Kahramanmaraş'la ilgili ilçeler bazında hiçbir şey belli değil. Biz de çalışmalarımıza son sürat devam ediyoruz.”