AK Parti Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Ahmet Arıkan, sivil toplum kuruluşlarına yönelik ziyaretlerini Alevi Kültür Derneği ile sürdürdü. Dernek Başkanı Ünal Ateş'le görüşen Arıkan, Alevi vatandaşların beklentileri, kentin problemleri ve çözüm önerileri noktasında istişarelerde bulundu.

  Samimi bir ortamda geçen ziyarette, birlikte yaşama kültürünün önemine vurgu yapılırken, yıllarca kardeşçe yaşayan Alevi  ve Sünni vatandaşların bu birlikteliğinin devam etmesi noktasında atılacak adımlar konuşuldu.

  Ziyarette konuşan Arıkan, sivil toplum kuruluşlarının önemini belirterek, yetki almaları halinde toplumun tüm kesimleri ile diyalog halinde olacaklarını söyledi. Alevi ve Sünni vatandaşların yüzyıllardır aynı coğrafyada kardeşçe yaşadığını anımsatan Arıkan, Alevilerin toplumu oluşturan mozaiğin en önemli parçalarından biri olduğunu kaydetti. Arıkan, şöyle konuştu:

  “Bugün sivil toplum kuruluşlarına yönelik ziyaretlerimiz devam ediyor. Bu kapsamda Kahramanmaraş'ımızın Alevi Kültür Derneği Başkanı Ünal Ateş Bey'i ziyaret ettik. Ünal Bey'le Kahramanmaraş'la ilgili, kentin sorunlarıyla ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Bu sorunları ortak akılla nasıl çözebileceğimizi konuştuk. Alevi kardeşlerimizin problemlerini, sorunlarını konuştuk. Bu sorunlar için de çözüm arayışı içerisinde olduk. Biliyorsunuz yıllardan beri aynı kültür içerisinde beraber yaşıyoruz. Ünal kardeşimizde bu birlikteliğin devam etmesiyle ilgili Kahramanmaraş'ta bir kanaat önderi konumunda. Allah kendisinden razı olsun, ona da çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle tüm Kahramanmaraş halkımıza ve Alevi kardeşlerimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ateş ise Arıkan'a seçim çalışmalarında başarılar diledi. Kahramanmaraş'ın ekonomide yakaladığı başarıyı yaşana bilirlik noktasında elde edemediğini dile getiren Ateş, bu sorunu çözebilmek için de her görüşe saygı duyan nitelikte idarecilerin seçilmesi gerektiğini vurguladı. Ateş, şunları söyledi:

  “Ahmet abimize çıktığı bu zorlu mücadelede başarılar diliyoruz. Ben her gittiğim yerde ifade ediyorum. Maraş ekonomik gelişmişlikte ilk 7'nin içerisinde fakat ne büyük ayıptır ki yaşana bilirlik sıralamasında 81 il arasında 67. sırada. Eğitim gelişmişliği anlamında 54. sırada. Yani çok ciddi bir tezat var. Bu tezadın nedeni de yıllardan beri bu kent hak ettiği gibi yönetilememiş. Etrafımıza bakıyorum, Gaziantep'e, Adana'ya, Kayseri'ye, Mersin'e bakıyorum diğer illere bakıyorum Maraş'la aralarında hizmet anlamında ciddi bir uçurum var. Bu uçurumun kapanması için ufku geniş, ortak akıl üretebilen ve bu kentte yaşayan herkesi bu kentin yönetimine ortak edecek nitelikli idarecilere ihtiyacımız var. Bu anlamda da Sayın Arıkan'ın bizi ziyaret etmesinden dolayı mutluluk duydum. Çünkü bizim fikirlerimizi de alması, bizi de bu kentin yönetimine dahil ediyor olması, fikirlerimize önem veriyor olması bizim açımızdan anlamlı bir jest. Kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Bu yarışta da kendine başarılar diliyorum.”