Arıkan, seçim gezilerinin bugünkü bölümünde Çocuk Bahçesi, Uzunoluk, Ulucami ve Trabzon Caddesi üzerindeki esnafları dolaştı. Çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayan Ahmet Arıkan, vatandaşlarla istişarelerde bulunup destek istedi.

  Esnaf turuna Çocuk Bahçesinden başlayarak, Uzunoluk istikametinde sürdüren Arıkan, girdiği her işyerinde vatandaşların problemlerini ve çözüm önerilerini dinledi.

  Çocuk Bahçesi ve çevresinin gerek sosyal hayat ve gerekse ekonomik hayat açısından kentin en canlı merkezlerinden biri olduğunu anımsatan Arıkan, gelecekte de burayı bir cazibe merkezi haline getirecek çalışmalarda bulunacaklarını söyledi.

  Arıkan, “Bugünkü seçim çalışmalarımıza Çocuk Bahçesinden başladık. Uzunoluk, Ulucami ve Trabzon Caddesi üzerinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çocuk bahçesi ve Uzunoluk'ta insanlarla hasbihal ettim. O bölgenin eski canlılığına kavuşması için görüş alışverişinde bulunduk. İnşallah göreve geldiğimiz zaman bu bölgeyi eski canlılığına kavuşturmak için her türlü gayreti sarf edeceğiz” diye konuştu.

  Bölgenin imar ve tarihi dokusuna ilişkin de projelerinin bulunduğunu anlatan Arıkan, gençlerin de kazanılmasına yönelik merkezler oluşturulacağını belirtti. Arıkan, sözlerini şöyle tamamladı:

  “Bölgenin imarla ilgili problemleri var. Bölgede tarihi doku var, eski konaklar var. Bu konakların gün yüzüne çıkarılmaları için ciddi manada çalışmalar yapacağız. Yine bölgede sosyal donatı eksiklikleri var. Gençler için gençlik merkezleri oluşturup gençleri kazanmamız gerekiyor. Bu noktada da göreve gelirsek ciddi çalışmalar yapacağız.”