Başbakan Erdoğan, Siirt'te halka hitap etti.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarının satır başları;

'PARAM VARMIŞ YA, BUL ONU SANA VERECEĞİM'

"CHP Genel Müdürü benimle ilgili yeni bir yalan uydurdu. İsviçre bankalarında 13 tane hesabım varmış. Sende zerre kadar şeref, cibiliyet varsa açıkla... Eğer o hesaplarda para varsa, sana vereceğim. Sen çok fakirsin ya...

'30 MART'TA CHP, MHP,BDP'TEN SİZ HESAP SORACAKSINIZ'

CHP Cemaatle ile MHP, CHP ve Cemaatle birlikte çalışıyor. 30 Mart'ta sandıkta CHP, MHP, BDP'ten siz hesap soracaksınız. Bizde bunlardan hesap soracağız.

'SİZ NE DERSENİZ O OLUYOR..'

Milletine tepeden bakan devlet anlayışı son bulmuştur. İnkar, ret, asimilasyon politikaları bizim dönemimizde kapanmıştır. Ne diyoruz insan yaşar ki devlet yaşar.. bizim politikamımız bu. Bu ülke sizin ülkeniz. Bu ülkenin sahibi 77 milyon, sizlerseniz.. Siz ne derseniz o oluyor... O olacak.

'DAMADINIZA SAHİP ÇIKTIĞINIZ İÇİN ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN'

30 Mart'ta işte bir kez daha bunu oylayacaksınız. 30 Mart'ta milli iradeye evet diyormusunuz? Mührü AK Parti'ye vuruyor muyuz? Siirt daha bugünden 30 Mart'ın sonucunu belli ediyor. Hükümetinize, Başbakanınıza yani damadınıza sahip çıktığınız için Allah sizden razı olsun. 

'ESKİ TÜRKİYE DÖNEMİNİ KAPATTIK'

Sadece belediye başkanlarının oylanacağı değil, partinin oylanacağı bir seçime giriyoruz. Eski Türkiye'nin acılarını evlerinizde, yüreklerinizde ve sokaklarınızda yaşadınız. Eski Türkiye'de türkücülere, kitaplara, annenin evladıyla ana dilinde konuşmasına yasak vardı, bunları biz kaldırdık. Biz o eski Türkiye dönemini kapattık.

'DEMOKRASİNİN YOLU SANDIK'

Önce Gezi eylemleri dediler, huzur ve istikrarı bozmak istediler. Şimdi de 17 Aralık, 25 Aralık darbe girişimi ile yeni Türkiye'ye sabotaj düzenlemek istediler. Şunu bilmenizi istiyorum, Gezi eylemlerinde ağaç bahaneydi, çevre bahaneydi, gerisi çok şahaneydi. Ne oldu? Güzel neticeler mi alındı? Yaktılar, yıktılar, molotoflarla... Molotoflarla demokrasi gelir mi? Vatandaşların camını, çerçevesini yakıp yıkmakla demokrasi gelir mi? Demokrasinin yolu sandık...

'TÜRKİYE'NİN KUTLU YÜRÜYÜŞÜNÜ KİMSE DURDURAMAYACAK'

17 Aralık'ta da yolsuzluk ve rüşvet bahanedir. Biz yolsuzluklarla mücadele ederek bu günlere geldik. Sandıktan umutları olmadığı için çirkefleşiyorlar. Sokakları tahrik edip halkın huzurunu bozmaya çalışıyorlar. Türkiye'nin kutlu yürüyüşünü kimse durduramayacak."