Destici, partisinin Kahramanmaraş'taki aday tanıtım toplantısında, Türkiye'de milletin arasına fitne sokmak isteyenlerin olduğunu ifade etti.

Türkiye'deki problemin hiçbirinin çözülmediğini öne süren Destici, "Dış politika içler acısı. İç politikaya bakıyorsun, milleti kamplaştırıyorlar, ayrıştırıyorlar. Sokaklarda milletin çocuklarını kırdırmaya çalışıyorlar. Bu milletin evlatları daha önce 'sağ-sol' diye, Alevi-Sünni diye çatıştırdılar. Türk-Kürt kavgası çıkarmaya çalıştılar. Ama bu millet sağduyulu, bu millet hoşgörülü ve bu millet onların bütün oyunlarına rağmen her defasında bu tuzakları bozdu. Bundan sonrada bozacağız inşallah" diye konuştu.

Bazı partililerin attığı intikam sloganları karşısında Destici, şehit lider merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Sevgili Alperenler, yiğit Alperenler, ben daha önce Kahramanmaraş'ta da başka yerlerde de söyledim. Biz Allah'ın emrine Resul'ün risalesine boyun eğmişiz. Biz kendimize yakışan bir duruşla şehidimizin hakkını koruyacağız. Ama sizler de biliyorsunuz ki kan davası ve intikam Allah katında yasaklanmıştır. Biz kan davası peşinde değiliz. Biz hak davanın peşindeyiz. Mutlaka Allah'ın izniyle aydınlatacağız ve hukuk önünde sorumlularından hesap soracağız."

Oy toplamak ve belediye kazanmak için hiç bir zaman yalan söylemedikleri dile getiren Destici, milleti aldatmadıklarını, diğerlerinden farklarının da bu olduğunu söyledi.

Yalan dolanla gelen oyu da istemediklerini vurgulayan Destici, "Ne diyor Yüce Rabbimiz Kur'an-ı Kerimde 'Emrolunduğu gibi dos doğru olun'. İşte Muhsin Yazıcıoğlu emrolunduğu gibi dos doğru olanlardan olduğu için ne dedi 'doğru gideceğiz, doğru yürüyeceğiz ve doğru konuşacağız'. Biz oy almak için belediye almak için bugüne kadar yalan söylemedik. Bundan sonrada yalan söylemeyeceğiz" dedi.

Konuşmaların Destici, belediye başkan adaylarını tanıttı.