MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci, MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkan Adayı Av. Neslihan Koca Nergiz, Onikişubat Belediye Başkan Adayı Yusuf Temizkan ve belediye meclis üyesi adaylarının katıldığı programda Büyük Birlik Partisinden geçiş yapanların yanı sıra asgari ücretle çalışan fabrika işçileri katıldı. 

Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda Büyük Birlik Partisinden geçiş yapanlara rozetler takıldı ve birlik beraberlik mesajı verildi. 

Partiye geçiş Yapan BBP İl eski Başkanı Alparslan Kutsal kısa bir konuşma yaparak, ülkenin sorunlardan kurtulması için MHP'ye ihtiyacı olduğunu söyledi ve Kahramanmaraş'ın Prof. Dr. Tahir Akgemci ile bir fırsat yakaladığına dikkat çekti. 

Asgari ücretlinin halinden anlamayan, ekmeğin fiyatından, peynirin fiyatından bi haber olanların sandığa gömüleceklerini söyleyen Kutsal; “Bu yaptığımız toplantının milletimize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

BBP İl eski 2. Başkanı Doç. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu'da kısa bir konuşma yaparak katılım programının hayırlara vesile olmasını dileyerek; “Adam gibi adam Prof. Dr. Tahir Akgemci'ye bu şehrin sahip çıkması gerek” diye konuştu. 

İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, katılımın hayırlara vesile olmasını diledi MHP'nin her geçen gün gücüne güç kattığını, sandıkta adım adım zafere yürüdüğünü söyledi. 

Kahramanmaraş'ın değişime hazır olduğunu ifade eden Bastımacı; “Partimizin bütün adayları Kahramanmaraş'ımıza yakışan donanımlı ve hizmet aşkıyla yola çıkan adaylar. Kahramanmaraşlı bu kez hizmetin adresi Milliyetçi Harekete destek verecek ve hizmete kavuşacak” dedi. 

Büyük coşku ve tezahüratla kürsüye gelen Prof. Dr. Tahir Akgemci, kendisine destek vermek üzere partisine katılım yapan BBP'lilere teşekkür ederek; “Biz zaten aynı düşünen farklı çatı altında bulunan vatanseverleriz. Bu gün buluştuk, gücümüze güç kattılar. Hepsine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

UYDU KENT PROJESİ 

Akgemci, asgari ücretle fabrikalarda çalışan işçilere yönelik hazırlanan, sunum eşliğinde UYDU KENT PROJESİ'ni tanıttı. 

Bu seçimde Kahramanmaraşlının kendi kaderini belirleyeceğine dikkat çeken Akgemci; “Bu şehirde yaşayan hiç kimse yaşadığı şehirden memnun değil. Kendini yönetenlerden memnun değil. Öyleyse biz diyoruz ki; artık değişim zamanı.

Türk belediyecilik tarihinde yüzü ağartan yüz projemizle destan yasacağız” dedi. 

Kahramanmaraş'ın bir sanayi kenti olduğunu yaklaşık 100 bin kişinin fabrikalarda çalıştığını söyleyen Akgemci; “Sanayicimiz işçi bulamadığından yakınıyor, vatandaşta iş bulamadığından. Bunun tek sebebi yetişmiş nitelikli eleman sıkıntısı. 

Biz bu projemizle bu sorunu da ortadan kaldıracağımıza inanıyoruz. 

Büyükşehir belediyesi olarak sanayicimizle işbirliği içerisinde yürüteceğimiz bu projeyle hem gecekondulaşmayı çözeceğiz, hem de sizlerin konut sorununu ortadan kaldıracağız. 

Fabrikada çalışıpta işvereninden avans almayan işçi yok. İşte bu sistemle sizleri ev sahibi yapacağız. 

Diğer yandan bazı işçi vatandaşlarımız köyden fabrikaya gelmek için sabah 5 te kalkıyor, 8'de mesaiye başlamak için 3-4 saati yolda geçiyor. Zaten adam yıpranmış, ne kadar verim alabilirsiniz? 

Sizler başını sokacağınız ucuz yollu 2 göz odalı bir ev yapmak için mutlaka çalıştığınız yerden avans alıyorsunuz, eşe dosta borçlanıyorsunuz.  Sonra tapu sorunu ortaya çıkıyor ve belediye ile karşı karşıya geliyorsunuz. Hem çarpık bir yapılaşma meydana geliyor hem de belediye ile vatandaşın arası açılıyor. 

Maliyeti düşük, vatandaşımıza hitap eden modern yapılar. İçerisinde her türlü sosyal donatıların olduğu bu uydu kentleri yapmak hiçte zor değil. Büyükşehir ve sanayici işbirliği ile bunu başaracağız. Sanayicimiz de bu projeye seve seve ortak olacak. 

Ev sahibi olan işçisi ahde vefa duygusu ile daha özverili bir şekilde çalışarak daha verimli hale gelecek. Bu sistem başka büyükşehirlerde uygulanıyor ve çokta başarılı bir şekilde yürütülüyor” dedi. 

Projesi işçiler tarafından tam not alan Akgemci, kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.