Buluntu, aday adaylığı sürecindeki seçim çalışmaları kapsamında ilçe sınırları içerisinde kalan yaklaşık 30 mahalle muhtarıyla bir araya geldi. Muhtarların sevgi gösterileri ile karşılanan Buluntu, projelerini anlatıp, mahallelerin kanaat önderleri konumundaki muhtarlardan destek istedi.

Gördüğü ilgi ve güler yüzlü atmosfer karşısında mutlu olduğunu dile getiren Buluntu, muhtarların belediye hizmetlerinde kendilerine en fazla katkı sunacak kişiler olduğunu söyledi. Önceki günde Ankara'da ziyaretler gerçekleştirdiğini kaydeden Buluntu, “Önceki günde Ankara'daydık. Vekillerimizi ziyaret ettik. Sağ olsunlar tüm vekillerimiz bizi ilgi ve alakayla karşıladılar. Buradan vekillerimize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kahramanmaraş'ı ve metropol ilçesi Onikişubat'ı 2023'e taşıyacak kadrolar içerisinde muhtarlara çok önemli görevler düştüğünü dile getiren Buluntu, “Onikişubat ilçemizin muhtarlarının neredeyse tamamı buradalar. Biz şunu çok iyi biliyoruz. Belediye hizmetlerinde muhtarlarımız bizim en büyük yardımcılarımız. Gerek basın toplantılarımızda gerek proje sunumlarımızda biz hep şunu söyledik. ”˜Biz halkımızla iç içe olacağız ve mahallelerde muhtarlarımız ile mahallenin ileri gelenleri ile ilçemizi yöneteceğiz.' Şu an burada görüyorum ki, muhtarlarımız bizim kanaat önderlerimiz. Mahallelerinin en önemli kanaat önderleri. İnşallah, görev bize nasip olursa mahalle muhtarlarımızla beraber tüm halkımıza hizmet edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 Seçim çalışmalarına profesyonel olarak devam ettiklerini ifade eden Buluntu, “Muhtarlarımızın bizim için önemi çok büyük. Bunu ben hem sizler huzurunda, hem de olmadığınız ortamlarda söylüyorum. Muhtarlar belediye yönetiminde çok önemli. Adeta yardımcılarımız gibi görev yapacaklar. İnşallah görev bize nasip olursa, adaylığımız kesinleşir belediye başkanı olursak herkes şundan emin olsun. Biz muhtarlarımızla ve mahallelerimizle iç içe olacağız. Ayrıca çalışmalarımıza da profesyonel manada devam ediyoruz. Gerek seçim çalışmaları olsun, gerek propaganda çalışmaları olsun profesyonel manada çalışıyoruz. Tüm arkadaşlarımıza da önder oluyoruz. İnşallah bu süreç neticeleninceye kadar çalışmaya da devam edeceğiz. Tüm teknik ekibimiz ve çalışma arkadaşlarımızla bugün buradayız. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

MUHTARLARDAN PROJELERE ONAY

 Aday Adayı Buluntu'nun Onikişubat ilçesinde hayata geçirmeye hazırlandığı projeleri, hem Buluntu'nun kendinden hem de basın yayın organlarından takip eden muhtarlarda çalışmaları beğeniyle karşıladı.

  Sümbüllü Mahallesi Muhtarı Hanefi Kaplan adaylık yolunda Buluntu'ya başarı dileklerinde bulunarak, “Öncelikle başkan adayımıza ekibiyle birlikte bizleri ziyarete geldiği için teşekkür ediyorum. Görevinde başarılar diliyorum. Şimdilik herhangi bir talepte bulunma şansımız yok. Yolun yarısındayız. Allah nasip eder, inşallah o makama oturursa, kapısını da bizlere açık tutarsa, kendi de seçilip oraya oturacağız, biz de seçilip geleceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde Kahramanmaraş'ımız için elimizden gelen ne gerekiyorsa yapacağız ve vatandaşlarımızın hizmetkarı olacağız” diye konuştu.

 Projeleri oldukça beğendiğini ifade eden Fatih Mahallesi Muhtarı Ramazan Doğan ise, “Öncelikle başkanımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah yürüdüğü yolda başarılı olmasını temenni ediyor ve diliyoruz. Projelerini inceledik, çok güzel projeler var. İnşallah şehrimiz için yararlı olacağını düşünüyor ve destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

GURBETÇİ VATANDAŞIN BEKLENTİLERİ

  Öte yandan toplantıya katılan gurbetçi bir vatandaş da Avrupa'da gördükleri çalışmaların Kahramanmaraş'ta da gerçekleşmesini istediklerini söyledi. “Maraş gerçekten bayağı ilerledi, ama tam istediğimiz gibi değil. Biz Avrupa'da gördüğümüz şeyleri şehrimizde de görmek istiyoruz. İnşallah buna yapacağınıza da inanıyoruz” diyen gurbetçi vatandaşa Mustafa Buluntu da şöyle yanıt verdi:

 “Öncelikle teşekkür ediyorum. Tabi ki abimizin dediği gerçekten doğru. Kahramanmaraş havasıyla, suyuyla, doğasıyla her şeyi hak eden bir şehir. Biz burada 24 proje açıkladık. Eminim bu projelerimiz gerçekten incelendiği zaman ve biz aday olup, bu projeleri hayata geçirdiğimiz zaman göreceksiniz ki şehrimiz her manasıyla daha güzel bir görüntüye kavuşacak inşallah. Önemli olan burada halkımıza hizmet. Biz insan odaklı çalışıyoruz, öncelikli olarak insanı hedefliyoruz. Gerek kentsel dönüşüm konusunda, gerek turizm konusunda, gerek ulaşım konusunda projelerimizin tamamı insan odaklı olup, şehrimize de en güzel hizmeti sunmaya talibiz.”

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren sohbette, mahallenin problemleri ve çözüm önerileri konuşuldu.