Gittiği her yerde coşkuyla, samimiyetle karşılanan ve bu gün İlk durağı Namık Kemal Mahallesi olan Akgemci, mahalle esnaflarına hayırlı işler dileyerek, sorunları, beklentileri dinledi ve projelerini anlatarak Marka Şehir Kahramanmaraş olma yolunda projelerini hayata geçirme fırsatını yakalamak için destek istedi.

“Büyükşehri, büyük düşünenler yönetmeli. Yoksa Kahramanmaraş sadece adı ile büyükşehir olarak anılır. 5 yılı heba etmeyelim” diyen Akgemci, büyükşehrin kendi bütçesi ile geldiğini, belediye başkanı iktidar partisinden olursa hizmet gelir düşüncesinin yanlış olduğunu, hizmetin gelmesi için işin başına, işin ehlinin getirilmesi gerektiğini söyledi.  

LİDERE DEĞİL, ADAYLARIN PROFİLİNE BAKIN

30 Mart seçimlerinin yerel seçim olduğunu hatırlatan Akgemci; “Oylar liderlere bakılarak değil, belediye başkan adaylarının projelerine bakılarak verilmeli. Kaldı ki; Bizim Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli, hakkında tek şaibe bulunmayan dürüst bir liderdir.

Ancak, şunu unutmamak gerek. Hizmet zincirinin en büyük halkası yerel hizmetle başlar. Belediye başkanını seçerken adayların projelerine özgeçmişine bakıp tercihte bulunmak gerekir.

Biz makam için, bu yola çıkmadık. Ben 30 akademik kariyerimde gelebileceğim en üst seviyeye geldim. Birçok kişi bana soruyor “Hocam neden böyle önemli bir makamı bırakıp geldiniz” diye. Benim Kahramanmaraş sevdam her şeyin üstünde. Kahramanmaraş'ın, hemşehrilerimin sorunlarını dert edindiğim için aday oldum.

Gelin hep birlikte memleketimizi şaha kaldıralım. Bütün değerlerini ortaya çıkaralım. Aranılan, sorulan, herkesin övgüyle bahsettiği gerçek anlamda büyükşehir olalım. Marka şehir olalım.

Büyükşehir bütçesi sizin ödediğiniz gelir vergilerinin % 6'sından oluşuyor. Buna kimse müdahale edemez ve çok büyük bir bütçe. İşin ehline verilirse hizmet olarak döner. Yoksa heba olur gider” diye konuştu.

YARDIMLAR SEÇİM MALZEMESİ YAPILMAMALI

Yapılan sosyal yardımların seçim malzemesi olarak kullanılmasının yanlış olduğuna değinen Akgemci; “Sosyal yardımlar devlet politikasıdır. Bu yardımları kimse kendi cebinden vermiyor. Seçim malzemesi yapılarak halkın onuru ile oynamamalı.

İnşallah biz seçildiğimizde halkımız yardım nasıl olurmuş görecek. Gerçek ihtiyaç sahiplerine kat kat fazlası ile verilecek. Ancak dinimizin emrettiği şekilde sağ elin verdiğini sol el görmeyecek” dedi.

Namık Kemal Mahallesi sakinlerinden destek sözü alan Akgemci, kendi doğup büyüdüğü Divanlı mahallesinde kurulan semt pazarını ziyaret etti.

KENDİ MAHALLESİNDEN TAM DESTEK

Pazarcı esnafları ile uzun uzun sohbet eden Akgemci, kendi mahallileri tarafından da özel ilgi ile karşılandı.

“Mahallelin seni yalnız bırakmayacak, hepimiz seninleyiz, hocam. Seninle gurur duyuyoruz” sözleriyle desteklerini açıkça beyan eden mahalle sakinlerine Akgemci; “Allah hepinizden razı olsun. Desteklerinizin kıymetini bileceğim. Değişimi hep birlikte başaracağız” dedi.

Akgemci'ye çalışmalarında eşi Doç. Dr. Emine Akgemci, ve partililer eşlik etti.