Adalet Kalkınma Partisi Dulkadiroğlu ilçesi Belediye Başkan Aday Adayı Muzaffer Çaylı, düzenlediği basın toplantısında, “Dulkadiroğlu İlçesi Uluslararası bir ilçe durumundadır. Dolayısıyla Ortadoğu'dan Avrupa ya uzanan bir temsil ortamı da var.” dedi.

Çaylı yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“ Malum 2014 yerel seçimleri için Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesi için partimizden aday adayı oldum. 2011 seçimlerinde de milletvekili aday adayı olmuştum. Şahsım AK Partinin Kahramanmaraş' taki kuruluşundan bu güne geçen sürede partime hizmet etmiş, partinin bu günlere gelmesinde emeği olan bir kişi olarak aday adaylığı sürecinde de partimizi en iyi şekilde temsil etmek için bu yola baş koyduk. 

Yaptığımız çalışmalarda herkesin söylediği gibi Kahramanmaraş'ın özellikle tanıtımıyla ilgili eksiklikler olabilir, ama her ne olursa olsun Kahramanmaraş'ın bu güne kadar gelişmesinde Kahramanmaraş Belediyesi aktif çalışma yapmıştır. Dolayısıyla bu güne kadar emeği geçen bütün belediye başkanlarına teşekkür ediyorum.

Mart'tan sonra yeni bir bakış açısıyla yerel hizmetlerde değişim olacak, bizim esas gezilerde anlattığımız konu şudur: Öncelikle büyük şehrin nüfus açısından Kahramanmaraş'a çok şeyler getireceğini biliyorum. Türkiye'nin sanayinde de ilerlemiş bir şehri, iki tane metropol ilçesiyle birlikte oluşan personel tasnifini, araç gereç tasnifini şu anda yöneticiler yapmış durumda. Marttan sonra seçilen arkadaşımız kim olursa olsun yeni bir kurumsal kimliği oluşturmak için çaba sarf edecek. Dolayısıyla bu yeni bir iş yeri açmak gibidir yeni bir eve yerleşmek gibidir. Çeşitli sorunlar olabilir ama bunu geçen süreç içinde, bir inşaatçı yeni bir yere bir şey yapma tecrübesiyle bu yola çıktık. Şu anda kamuoyuyla ve seçmenle paylaşmak adına sizlerin elçiliğiyle sözümüzün sesimizin yazımızın çoğu insanlara duyulması bakımından şunu söylemek istiyorum: 

“ Dulkadiroğlu İlçesinde bir belde Baydemirli, 57 Köy ve 43 Mahalleyle toplamda 101 Mahalleye dönüştü. Bu 101 mahallede toplam 217 bin nüfusumuz var. Bu 101 mahallenin yeni yapılanmayla birlikte köylerin mahalle statüsüne dönmesiyle birlikte oranın altyapısı ve bu güne kadar ekonomisinde çiftçilik, hayvancılık bir nevi ticaret yapan köylerde dâhil, artık yerel yöneticilerin sadece mahallenin içinde çöp alma, bazı işlerini alt yapısını, imarını yapmakla beraber bu mahallelerin bütün sorunlarıyla ilgilenmek zorunda olması görevi doğuyor. Halkımız belediyecilik anlayışında yerelde mahallede herkesin sorununa çözüm olmak herkesin derdini dinleyen bir başkan olmak herkesin memnuniyeti için elinden geleni yapan bir belediye başkanı görmek istiyorlar. Bunun ana fikri şudur, bu seçim diğer seçimlerden farklı olacak diye bunu her yerde konuşuyorum. Bu seçimin amacı insana hizmet olarak insan memnuniyeti insan sevgisi ve insan odaklı şekilde olmasıdır. Bulunduğumuz Dulkadiroğlu ilçesinde herkesi kucaklayan herkesle barışık ve en büyük sloganımız “ BU İŞİ BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ ” diye bir sloganla inşallah güzel hizmetler yapmayı umuyoruz. Sonucu ne olursa olsun burada seçmenin kararını ortaya koyacağı bir kamuoyunu ortaya koymak. Şahsım bu güne kadar partimizde hizmetkâr olarak çalıştım ve bunu da reklam kampanyamız sırasında cefakar vefakar ve hizmetkar biri olarak bu memlekete hizmet için elimden geleni yapacağım dedim. Dulkadiroğlu ilçemizin genel yapısına baktığımızda oniki Şubatın 335 bin nüfusuna karşılık 217 bin nüfus içerisinde memleketimizin kamu hizmetlerinin bir çoğu Dulkadiroğlu sınırları içerisinde. Dulkadiroğlu ilçesini kamuoyunda şu şekilde belirtiyorum: Dulkadiroğlu İlçesi Uluslararası bir ilçe durumundadır.. Dolayısıyla Ortadoğu'dan Avrupa ya uzanan bir temsil ortamı da vardır.

Buradan temsil ortamı deyince; geçmişte TSO çeşitli kademelerinde görev yapan biri olarak sanayicilerimizin sorunlarını da bilen iş adamlarımızın sorunlarını da bilen bir aday adayı olarak bu memlekete gelen sanayicilerin misafirlerini bir belediye başkanı olarak misafir edecek başkan olmak istiyorum.
Memleketteki güçleri, arkalarında duran bir belediye başkanı olmak istiyorum.

Küçük sanayi sitesinde işim gereği alışveriş yapıyoruz yıllardır küçük sanayi sitesi esnafını tanıyor ve biliyorum. Onların yağlı elinden tuttuğunda gözlerindeki heyecanla esnafın sorununa çözüm olacak bir belediye başkanı olmak istiyorum.

Yine üniversitenin kurucu mütevellisi olup yaklaşık 7 yıl genel sekreterliğinden sonra bir dönemde vakıf başkanlığı yapan biri olarak akademik kariyerliği olan insanların Dulkadiroğlu ilçesindeki meslek yüksekokulu öğrencilerin abisi güvenebilecekleri bir belediye başkanı olmak istiyorum.

Mesleki okulların önemini bilen bir belediye başkanı olmak istiyorum.

Yine geçmiş tecrübelerimize göre bir nevi bacasız sanayi gibi olan tanıtımda da büyük önemi olan 2. bir teknik üniversite yapısına kavuşturmak için mücadele ede bir belediye başkanı olmak istiyorum. 
Seçmeniyle hem hal olan insana hizmet odaklı bir belediye başkanı olmak istiyorum.

Şahsımı birçok insan tanıyor, tanıtamadığımız bir insan varsa o da benim kendi eksikliğimdir. Bu seçim döneminde de kapı kapı dolaşıp ilçemizin bütün noktalarına ulaşıp herkesin elini sıkıp kendimi tanıtıp neticesinde de Allah kısmet ederse insana hizmet edecek bir belediye başkanı olarak tekrar karışınıza çıkmak istiyorum. Burada en büyük amacım şu: Sizlerde toplumla iç içe olan ve toplumun dertlerini sevincini sevgisini paylaşan insanlar olarak şahsıma olan fikirleri de varsa o fikirleri değerlendirip onları da kendime düstür edinip bir yol çizgisi belirlemek istiyorum. Teşekkürler”¦”