CHP'nin Sarıyer teşkilatında belediye başkan adayı ile ilçe başkanı arasında meclis üyesi listesi krizi yaşandı.

CHP SARIYER'DE SEÇİME GİREMİYOR

Tartışmalar uzayınca liste İlçe Seçim Kurulu'na gecikmeli olarak teslim edildi. Gecikme diğer siyasi partilerin isteği üzerine tutanak altına alınırken, CHP'nin Sarıyer'de kesin olarak seçime giremeyeceği ortaya çıktı. İlçe Seçim Kurulu'nda yer alan 5 üye "CHP seçime giremez" 2 üye ise 'CHP seçime girebilir' yönünde oy kullandı.

BELGE GECİKİNCE..

CHP Sarıyer İlçe Teşkilatı'nın, belediye meclis üyeleri ile ilgili aday listesini saat 17.00 itibari ile faks yoluyla gönderdiği ve il başkanlığından bir yetkilinin listeyi aslı gibidir diyerek imzaladığı belirtildi. Belgenin orijinali ile listenin kayıtla olduğu CD'nin ise saat 17.09'da kurula teslim edildiği tutanak altına alındı. Bu olay üzerine AK Parti ile MHP harekete geçti. Listenin sadece faks yoluyla ilçe seçim kuruluna teslim edilmesine itiraz edildi.

MHP'YE DAHA ÖNCE ACIMAMIŞLARDI

Milliyetçi Hareket Partisi, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Kocaeli Kartepe ve İstanbul Maltepe'de aday listelerini 19 Şubat 2009 saat 17.00'de Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edemediği için seçime giremedi. MHP 25 dakika gecikince seçimlere Maltepe'den girme hakkını kaybetti. Saadet Partisi de evrakları İl Seçim Kurulu'na gereken sürede ulaştıramadığı için Şırnak'ta seçime girememişti.