Divanlı Mahallesindeki gece mitinginde konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  Prof. Dr. Tahir Akgemci, bu mahalleden olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Burası benim mahallem. Burada teyzelerim, halalarım, amcalarım, ağabeylerim ve kardeşlerim var, sizler varsınız. İyi ki varsınız. Bizleri bağrınıza bastınız, kucak açtınız, sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

30 Mart mahalli seçimlerinin ilk zafer işaretinin Divanlı Mahallesinde verildiğini duyuran Akgemci, gönüldaşı olduğu kadar sınıf arkadaşı da olan eski milletvekili M. Akif Paksoy'a da geldiği için teşekkür ederken, birbirinden büyük ve iz bırakacak projeleri ile bu kente hayat vermek için geldiğini, aday olduğunu dile getirdi.

MAHALLELERİMİZ ESKİ CANLILIĞINI KAZANACAK 

Akgemci, bir zamanlar Kahramanmaraş'ın en canlı mahalleleri olan Divanlı, Kümbet, Sarayaltı, Kuyucak gibi mahallelerin eski canlılığını tekarar kazanacağını söyleydi ve Mahalle Restorasyonu Projesinden şu şekilde anlattı: 

“Kahramanmaraş'ın en eski mahalleleri olan bu mahallerimiz eski cazibesini kazanacak. Bir zamanların cazibe merkezi olan bu mahallelerimiz ne yazik ki; ihmal edilmiş, kaderine terkedilmiş. Hal böyle olunca burada yaşayan insanlarımız anılarını bırakıp, başka yerlere taşınmışlar. Bu mahallerimizi 3-5 yıl daha ihmal edersek yaşayan aile kalmayacak, suç yuvası olacak. 

Biz mahalle restorasyonu projemizle, bu mahallerimiz tarihi dokusuyla modernize ederek, hem arsa sorununu çözeceğiz, hem de eski cazibesini kazandıracağız. 

Çocukluğumuzun geçtiği, anılarımızın olduğu, aşkların yaşandığı, şarkılara türkülere konu olan hikayelerin bulunduğu mahallelerimiz hep yaşatacağız.”

Akgemci, MHP'nin ilk gece mitinginde coşkulu kalabalığa seslenirken, kadınlı-erkekli ve çocuklu mahalle sakinleri hep biri ağızdan, “Oyumuz bu kez MHP'ye, Tahir Hocaya ve Neslihan hanıma” diye tezahüratta bulundular.

Mahalle sakinleri Akgemci'yi alkış yağmuruna tuttu.

FEZLEKE'NİN KAPAĞINI BİLE AÇMADILAR

Bunu söyleyen, seçim otobüsünde halka hitaben konuşma yapan MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu idi. 

Dedeoğlu, meclisteki toplantı ardından ayağının tozu ile geldiği Divanlı Mahallesindeki mitingde, fezleke konusundaki endişelerini, kaygılarını dile getirdi, iktidarın halka bilgi vermekten kaçındığını iddia ederek, fezleke dosyasının kapağının bile açılmadığını söyledi. 

“Divanlı-Kümbet, Kahramanmaraş'ın en eski mahallesi. Herkes gibi bizim de bu mahallede dostlarımız olduğu kadar anılarımız da var. Şimdi, önümüzde bir 30 Mart mahalli seçimleri var. Dikkatli olun, uyanık olun! Bu seçim, Kahramanmaraş ve Türkiye seçimlerine örnek olacak, MHP artan oyları ile belediyeleri alacak, sizler de rahat edeceksiniz. 11 yıl öncesine, geriye dönüp baktığımızda, bunlar hiçbir şey yapmamışlar,  ellerini taşın altına dahi koymamışlar. Bu kentin çok eksiği, çok ihtiyacı var. Biz bunları, mecliste, milletvekili olarak, beni Ankara'ya sizler gönderdiniz. Niye gönderdiniz, sesinizi olayım diye, sorunlarınızı dile getireyim diye. Bu kardeşiniz de mecliste bu kentin sorunlarını en çok gündeme getiren, soru önergeleri veren kişi olarak, itiraf edeyim ki yalnız kaldım. Yoruldum ama usanmadım, bıkmadım. Çünkü size verilmiş sözüm vardı.” diye konuşan Milletvekili Dedeoğlu,30 Mart mahalli seçimlerinde iyi bir sonuç alacaklarını, bu iktidara bir ders verme gününün geldiğini hatırlattı.

NERGİZ; EDELERİM, BACILARIM, ABLALARIM”¦

Seçim otobüsü üzerine çıktığında, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Av. Neslihan Koca Nergiz için büyük alkış koptu. 

Özellikle kadınlar Neslihan Nergiz için tezahüratta bulunurken, Nergiz, mahalli seçimlere bir parmağın sayısı kadar günlerin kaldığına işaret etti, ancak parti olarak, aday olarak hız kesmeden seçim çalışmalarına devam ettiğinin altını çizdi, bu mitingleri, bu gezileri bir düğün, biri halaya benzeterek, “Yerimizde durmuyoruz. Düğünlere  gidiyor halay çekiyoruz, cenazelere  gidiyor, ağlıyoruz. Partimiz Dulkadiroğlu'na beni aday gösterdi. Size güvenerek yaptı bunu. Bende size inanıyorum ki, bu bacınızı başkan yapacaksınız. İnşallah 9 gün sonra, bir başkan olarak sislere seslenmeyi Rab'bim bana nasip edecek inşallah” diye konuştu, arkasından da mahalle sakinlerine geldikleri için teşekkür etti, sevgilerini gönderdi, “İyi ki varsınız. Desteklerinizi bekliyorum, Allaha emanet olun” dedi ve sözlerine nokta koydu.

ETLİ PİLAVI, AYRAN

Miting alanını dolduran yüzlerce mahalle sakinlerine partinin ikramı olan etli pirinç pilavı ile ayran dağıtılırken, mahalle sakinleri ilk kez karşılaştıkları bu uygulama, bu nezaket için, bu ikramlar için adaylara teşekkür etmeyi unutmadılar.