Doğan, yaptığı açıklamada, Pazarcık Belediye Başkanlığı seçimlerine yönelik, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran'ın çeşitli yayın organlarında çıkan açıklamasındaki birtakım usulsüzlük iddialarının, kesinlikle doğru olmadığını ifade etti.

Doğan, CHP Pazarcık İlçe Başkanlığı tarafından tüm sandıklardaki oyların yeniden sayılmasına yönelik itirazın, "delil ileri sürülmediği ve dilekçeye eklenmediği, sandık kurullarına itiraz yapılmadığı ve bu itiraz sonucunda alındı belgeleri olmadığı" gerekçesiyle Pazarcık İlçe Seçim Kurulu tarafından 6'ya 1 oyla reddedildiğini dile getirdi.

"Bu ret kararının alınmasında kesinlikle AK Parti'nin ya da AK Parti milletvekillerinin bir siyasi baskısı söz konusu değildir" diyen Doğan, Pazarcık'ta 340 oyla seçimleri kazandıklarını ifade etti.

 Doğan, Pazarcık'ta bin 500 oyun geçersiz sayıldığını bildirerek, şunları söyledi:

"Bu oyların sebepleri, üç seçim türüyle ilgili pusulanın bulunduğu zarfa muhtar adaylarının seçim kağıtlarının konması, pusulalardan sadece birine 'evet' mührü basılmasıdır. Bu hataları genelde yaşlı insanlarımızın yaptığını düşünüyoruz. Başka il ve ilçelerde de bu gibi durumlar söz konusudur. Bir de yeni mühürleri insanlar kullanmakta zorlanmışlardır. Mührün vurulduğunu zanneden vatandaşların aslında vurmadığı ve seçmen pusulalarının boş olarak zarflara koyduğu gözlemlenmiştir. Bunun gibi birçok seçmen hataları sebebiyle maalesef Kahramanmaraş genelinde de geçersiz oylar yüzde 3 civarındadır. Pazarcık'ta da bununla orantılı geçersiz oylar söz konusudur."

Geçersiz bin 560 oyun ortada olmadığı yönündeki iddiaları ise tamamen yalan ve maniple olarak değerlendiren Doğan, bu oyların sandık bölgesindeki diğer oylarla mühürlü torbalarda bulunduğunu, bunların aksini söylemenin sadece seçimlere şaibe bulaştırmaya yönelik bir girişim olduğunu ileri sürdü.

-"Kanuni dayanağı yok"-

İlçe Seçim Kurulu'nun hakimlerden oluşan kurul olduğunu hatırlatan Doğan, "Bu kurullara her hangi birinin baskı yapılması söz konusu değildir. Sonuçları gayrimeşru ilan etmek için kasıtlı açıklama yapılmaktadır. İl Seçim Kurulu üzerinde, açıklamalarla siyasi bir baskı oluşturmak suretiyle seçimleri manipüle edilmek istenmektedir. Pazarcık İlçe Seçim Kurulu'nun 'ret' itirazının, İl Seçim Kurulu tarafından kabul edilmesine yönelik faaliyetler içermektedir. Seçimlerde bütün oyların yeniden sayılması diye bir durum yoktur ki bunun bir kanuni dayanağı da yoktur" diye konuştu.

Partilerin sandıklarla ilgili itirazını sandık kurullarına yapması gerektiğine dikkati çeken Doğan, sandık kuruluna yapılmayan itirazın ya da usulsüzlük iddiasıyla ilgili dilekçenin olmaması durumunda, bunu ilçe ve il seçim kuruluna taşımanın mümkün olmadığını bildirdi. Doğan, "İl Seçim Kurulu'nun yarın vereceği kararı etkilemeye yönelik CHP tarafından yapılan açıklamaları manipüle amaçlı görüyoruz. Sanki bir şaibe varmış gibi halka kaygı uyandırma çabaları olarak görüyoruz. Bunları kesinlikle şiddetle kınıyoruz" ifadesini kullandı.