Erdoğanyılmaz, sivil toplum kuruluşlarına yönelik ziyaretlerini Ziraat Mühendisleri Odası'yla sürdürdü. Oda Başkanı Yusuf Temizkan'la görüşen Erdoğanyılmaz, projelerini anlatıp kentin geleceğine ilişkin istişarelerde bulundu.

  30 Mart 2014 seçimlerinin Kahramanmaraş için çok önemli olduğunu ifade eden Erdoğanyılmaz, kenti 2023'e taşıyacak bir sürecin başlayacağını belirtti. Kahramanmaraş'ı geleceğe taşıyacak bir yönetim oluşması için donanımlı insanlara ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Erdoğanyılmaz, “Belediye başkanlığı söz konusu olunca teknik bilgiye, teknik altyapıya çok önem veriyorum. Bu nedenle de ziraat mühendisleri odasını ziyaret ettim. Ben de bir mühendis olduğum için ziraat mühendisleri odası başkanı Yusuf Temizkan kardeşimle Kahramanmaraş'ın sorunlarını çok daha iyi paylaşacağımızı biliyorum” diye konuştu.

  Temizkan'ın da yıllardır kentin problemleriyle yakından ilgilendiğini dile getiren Erdoğanyılmaz, bu sorunların çözümünde meslek odalarına ciddi sorumluluk düştüğüne dikkat çekti. Erdoğanyılmaz, şöyle konuştu:

  “Eğer şehri 2023'e taşıyabileceksek, bence bu iş mühendislikle başlar diyorum. Çünkü kalkınma hamlesinde, bir belediyenin hareket noktası bence mühendislerle olacaktır. Çünkü mühendisler sistemini bir matematiksel uygulamaya göre ayarlar. Hesabını kitabını, kendine öğretilen eğitim sistemine göre, teknik kurallara göre koyar. Matematiksel kurallar, fizik kuralları, statik kuralları ve dinamik kuralları bunlar esas alındığı takdirde ne yapabiliriz net bir şekilde ortaya çıkar. Bu nedenle ben ziraat mühendisleri odasının, odayı temsilen Yusuf Temizkan'ın görüşlerini çok önemsiyorum. Yarın kim belediye başkanı olursa olsun, istiyorum ki aday olan belediye başkanı ziraat mühendisleri odası, inşaat mühendisleri odası, mimarlar odası ve buna benzer bütün sivil toplum kuruluşlarıyla bağlantı kurarak, şehrin geleceğini beraber düzenlemeli. Onun için ben şimdiden söz veriyorum. İnşallah adaylığımız söz konusu olursa da olmazsa da Kahramanmaraş için el ele verip, birlikte hareket edeceğimizi ifade ediyorum.”

  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Temizkan ise 30 Mart'ta kentin geleceğini dizayn edecek yöneticilerin seçimi için sandık başına gidileceğini anımsattı. Serdar Erdoğanylımaz'ı uzun süredir tanıdığını belirten Temizkan, bir mühendisin de aday olması karşısında mutluluk duyduğunu söyledi.

  Temizkan, şunları kaydetti:

  “Tabi ki ben Serdar Beyi çok eskiden beri tanırım ve meselelere vakıf olduğunu biliyorum. Kendisinin hem inşaat mühendisi olması, aynı zamanda hukukçu olması bizleri sevindiriyor. Önümüzdeki süreçte şehrimizin 30 yılını, 50 yılını, yüz yılını planlayacak belediye başkanımızın tabi ki vizyon sahibi olması bizler için önemli. Bu noktada Serdar Bey gerçekten bu görevi hakkıyla yerine getirebilecek birisi. Bundan hiç şüphemiz yok. Tabi ki bütün aday adaylarımızın hepsi birbirinden kıymetlidir. Tabi bir meslektaşımız olan Serdar Beyinde büyükşehir belediyesini hakkıyla yöneteceğinden şüphemiz yok. O konuda da sonuna kadar desteğiz. Ben şunu da söylemek istiyorum kim seçilirse seçilsin biz sivil toplum kuruluşları olarak, meslek odası başkanları, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte her zaman şehrimiz için katkı sunmaya hazır olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim. Zaten bir belediye başkanı meslek odaları ve sivil toplumla birleşmişse başarı kaçınılmazdır diye düşünüyorum. Ben bu aday adaylığı sürecinde başarılar diliyorum. İnşallah şehrimiz ve ülkemiz için en güzeli olur.”

  Yaklaşık bir saat süren ziyarette, Erdoğanyılmaz ve Temizkan kentin problemleri üzerine sohbet edip, görüş alışverişinde bulundu.