AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç, toplumun tüm kesimleriyle kucaklaşmaya devam ediyor. Hemen her fırsatta esnaflarla, işçilerle ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Erkoç, son olarak Matesa Tekstil'i ziyaret etti.

Yaptığı yatırımlarla binlerce kişiye istihdam sağlamasının yanı sıra, açtığı okullarla da Kahramanmaraş eğitimine katkı sağlayan hayırsever işadamı Ali Galip Çalık'ın sahibi olduğu Matesa Tekstil'de çalışanlarla öğle yemeği yiyen Erkoç, işçilerle aynı sofrayı paylaşıp samimi sohbetler gerçekleştirdi. Renkli görüntülere sahne olan buluşmada işçilere yeni dönemdeki projelerini anlatan Erkoç, kendisine yöneltilen sorulara da içtenlikle cevap vererek alkış aldı.

“Bu kahraman kente, kahraman kentin güzel insanlarına hizmet etmek için yola çıktık” diyen Erkoç, 30 Mart'ın ardından büyükşehir avantajıyla birbirinden önemli projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Özellikle toplu konut projeleri ile dar gelirli insanların ev sahibi olacağına vurgu yapan Erkoç, şöyle konuştu:

“Dar gelirli vatandaşlarımızın konut sahibi olabilmesi için gayret göstereceğiz. Biliyorsunuz Kahramanmaraş son on yılda çok büyüdü. Bu nedenle arsa payları konut maliyetlerini yükseltmekte. Yeni dönemde inşallah biz sıfıra yakın arsa payıyla, kent merkezine 15 dakika mesafede uydu kentler inşa edeceğiz. Sizlerin satın alabileceği sıcak yuvalar kuracağız. İçerisinde okullar olacak, yeşil alanlar olacak, sosyal yaşam alanları olacak. Çocuklarınız güvenli bir şekilde okula gidecek, parkta oyununu oynayacak. Güvenli yaşam alanları oluşturacağız. Hükümetin imkanlarını, belediyenin imkanlarını kullanarak, yaşam standardınızı yükselteceğiz.”

Eğitime de büyük önem vereceklerini ifade eden Erkoç, her öğrencinin velisi olacaklarını belirtti. Milli gelir dağılımındaki farkın, ancak dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitimiyle kapanacağını kaydeden Erkoç, şöyle devam etti:

“Bir diğer projemiz asgari ücretli çalışanlarımızın eğitimlerine yönelik. Biz bu çocukların bir mühendis, bir avukat, bir doktor olabilmesi için her türlü çabayı göstereceğiz. Çocuklarınızın eğitimlerinin takipçisi olacağız. Çünkü gelir dağılımındaki makasın daralması ancak eğitimle olabilir. Asgari ücretli kardeşimizin çocuğu iyi bir doktor olduğunda, iyi bir mühendis olduğunda o ailenin milli gelirden aldığı payda değişecek. Aynı zamanda geleceğin Türkiye'sini inşa ederken çok önemli bir kazanım elde etmiş olacağız. 2023'e 2071'e hedef koyan Türkiye'de Kahramanmaraş'tan da Recep Tayyip Erdoğan'lar, Abdullah Gül'ler ve Ahmet Davutoğlu'ları çıkacak. Biraz önce de belirttiğim gibi her zaman yanında olacağız. Büyükşehir belediyesi olarak daha modern ortamlarda yaşamanız, daha mutlu bir yaşam sürmeniz için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.”