AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç, kuzey ilçelerine yaptığı geziye Elbistan'la devam etti. 

Projelerinin yanı sıra müjdelerle Elbistanlıların karşısına çıkan Erkoç, esnafından çiftçisine memurundan işçisine kadar tüm ilçe halkının büyük sevgisini gördü. Elbistan'da temeli atılan 400 yataklı hastaneyle birlikte ilçenin tüm sağlık problemlerinin çözüme kavuşacağını ifade eden Erkoç, proje mimarı olduğu Elbistan-Kahramanmaraş karayoluyla da ilçenin ülkenin doğusu ve kuzeyini Akdeniz'e bağlayacak önemli bir güzergah haline geleceğini söyledi.

30 Mart'ın ardından Kahramanmaraş'ın tüm ilçeleriyle birlikte topyekün bir sinerji hamlesini başlatacağını belirtti. “Biz birlikte Kahramanmaraş olacağız” diyen Erkoç'un konuşmasından satır başları şöyle:

“Artık hep birlikte büyükşehiriz. Elbistan'ımızın iki belediye başkanı var. Elbistan'ımızı, Afşin'imizi, Göksun'umuzu, Onikişubat'ı, Dulkadiroğlu'nu yani hep birlikte Tüm Kahramanmaraş'ı Türkiye'nin en yaşanılabilir ili yapacağız. Görüyorsunuz ülkemiz güçlendikçe dev projeler ortaya çıkıyor. Hatırlarsanız Adatepe Barajı yılan hikayesine dönmüştü. Çok şükür barajın gövdesini bitirdik ve kanallarını da hızlı bir şekilde yapacağız. 350 bin dönüm arazi suya kavuşuyor. Karakuz Barajı ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. İnşallah onu da hızla inşa edeceğiz. Kavaktepe barajıyla beraber Elbistan daha da zenginleşecek ve sulanmayan tek dönüm arazi kalmayacak. Yeni madenler keşfediliyor, bölgenin zenginlikleri sizlerin hizmetine sunuluyor.”

“ELBİSTAN GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR”

En büyük hayali olan Kısık Yolu'nun gerçeğe dönüşmesinden büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Erkoç, şöyle devam etti:

“Diğer yandan benim yıllardır hayalim olan Kısık yolu gerçek oluyor. Başbakanımız da bu projeyi müjdeledi. Bu çok önemli bir arter ve buraya 1 katrilyondan fazla para harcanacak. Bu proje sadece Elbistan'ımızı Maraş'a yaklaştırmıyor. Sadece Elbistan'ı Akdeniz'e yaklaştırmıyor. Türkiye'nin en büyük ana arterlerinden biri haline geliyor. Doğuyu, Karadeniz'i, komşu olan ülkeleri en kısa yoldan Akdeniz'e bağlayan bir yol haline geliyor. Bu projenin diğer ayağında Darende Elbistan arası da yapılacak. Sivas üzerinden trafik bu bölgeden akıp gidecek. Bu yol Elbistan'a hareketlilik kazandıracak. Gördüğünüz gibi dev bir hastanenin temelini attık. Birçok ilde bu hastane yok. 2015 yılının 29 Ekiminde yani Cumhuriyet Bayramı'nda açılışını yapacağız. İşte bu projelerin bizden önce hayali bile kurulmazdı. Çünkü bu büyük projeleri AK Parti yapar. Hayal olan projeleri AK Parti yapar. Bunlarla da kalmayacağız hep birlikte sinerji oluşturacağız. Muhabbet yakınlığımızda birlikte ulaşımımız da yakınlaşacak ve hep birlikte Kahramanmaraş olacağız. Sanayi de ticarette, şehircilikte ses getireceğiz. İşbirliği yaptıkça büyüyeceğiz. Durmuş başkanımızla birlikte Elbistan'a çok büyük hizmetler kazandıracağız.”

“150 YILLIK HAYALİMİZ GERÇEK OLUYOR”

Elbistan Belediye Başkanı ve Adayı Durmuş Küçük'de bu büyük projelerle birlikte geleceğe daha emin adımlarla yürüdüklerini söyledi. Erkoç'la el ele verip güç birliği içerisinde Elbistan'a daha büyük yatırımlar, daha büyük projeler kazandırmanın gayreti içerisinde olduklarını söyleyen Küçük, şöyle konuştu:

“Bugün bir hastane projesinin temelini attık. 100 trilyon maliyeti olan ve bir yılda bitirilecek olan bir proje. İnşallah akıllı bina denilen bir yöntemle 401 yatağıyla bir çok ilde olmayan muhteşem bir eser. Burası bir bölge hastanesi olacak. Sadece Elbistan'ımıza değil, Ekinözü, Nurhak, Afşin, Göksun, Darende ve Gürün'e de hizmet edecek. Ne diyordu başbakanımız ”˜işimiz hizmet, gücümüz millet.' Başbakanımız Pazartesi günü Kahramanmaraş'a teşrif etti. O mitingde Elbistan ve Maraş tarihinde, Elbistan'la ilgili 150 yıllık büyük bir projenin müjdesini verdi. Bu müjdenin mimarı, altyapı çalışmasını Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Fatih Mehmet Erkoç Bey, Mahir Ünal Bey ve bu kardeşiniz. Huzurlarınızda Elbistan Belediye Başkanı olarak Büyükşehir Belediye Başkan Adayımıza teşekkür ediyorum. 1 katrilyonluk bir yatırım. Allah yapanlardan razı olsun. Biliyorsunuz Elbistan Kahramanmaraş 165 kilometre. Bu yolla 90, belki de 70 kilometreye düşecek. 40 dakika sonra Maraş'a ulaşacağız. İnşallah 2 yıl içerisinde bitecek. Bu bizim Maraş ve Elbistan'ın kavuşmasıdır. Çünkü kadim Maraş yolu bu kısa yoldur. Şimdi dağları delecek ve tünelleri yaparak kavuşacağız. Evet, bu projeler bu yatırımlar devam edecek, onun için seçime 10 gün kala gece-gündüz demeden çalışacağız ve rekor bir oyla yine seçimlerden galibiyetle ayrılacağız. “

AK Parti İl Başkanı Metin Doğan da yaklaşan yerel seçimlerin önemine değindi. Türkiye'nin ve AK Parti'nin çirkin bir koalisyonla karşı karşıya olduğunu ifade eden Doğan, “Bildiğiniz gibi 30 Mart Yerel Seçimlerini bir genel seçim havasına büründürdüler ve ülkemizi kaosa sokmak, eskinin karanlık Türkiye'sine dönmek isteyenler tüm güçleriyle iş başındalar. Bu oyunu bozacak olan yine hiç kuşkusuz millet. Hep birlikte el ele gönül gönüle vererek 30 Mart'a kadar çalışacağız. Daha önce olduğu gibi bu seçimlerde de Elbistan başta olmak üzere tüm ilçelerimizden ve de büyükşehirden zaferle ayrılacağız” diye konuştu.

AK Parti'nin Elbistan çıkarmasına, İl Başkanı Metin Doğan, Kadın Kolları Başkanı Nursel Reyhanlıoğlu, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısacık ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.