Erkoç, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, başta doktorlar olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının bayramını tebrik etti. Mesajında sağlıklı yaşamın önemine vurgu yapan Erkoç, insan hayatındaki en temel unsurların başında sağlığın geldiğini ifade etti. Bu alanda hizmet veren tıp camiasının her türlü takdiri hak ettiğini dile getiren Erkoç mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Şüphesiz sağlıklı bir yaşam tüm insanlığın vazgeçemeyeceği en temel ihtiyaçlardan biridir. Kanuni'nin ”˜Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi' dizeleriyle de vurguladığı gibi her şeyin başı sağlıktır. Biz de toplum olarak sıhhatimizi borçlu olduğumuz hekimlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.

Bilindiği üzere hükümetimiz de insan sağlığına büyük ehemmiyet vermiş, son 12 yılda yapılan yatırımlarla hem hekimlerimiz hem de vatandaşlarımız açısından sağlıkta hizmet standardı her geçen gün artırılarak, dünyaya örnek olacak bir konuma getirilmiştir. Ülkemizde bu gelişmeler yaşanırken Kahramanmaraş'ımızda da sağlık alanında önemli yatırımlar hayata geçmiş, kentimize 2 devasa hastane kazandırılarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Hem hekimlerimizin daha iyi ortamlarda çalışması hem de vatandaşlarımızın daha kaliteli sağlık hizmeti alabilmesi için bu çalışmalar devam edecektir. 

Bu düşüncelerle, aramızdan ayrılan sağlık çalışanlarımızı rahmetle anıyor, şehrimizin ve yurdumuzun her noktasında gecesini gündüzüne katarak fedakarca emek sarf eden tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı tebrik ediyorum.”