AK Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatı'nın yerel seçimler öncesindeki mahalle toplantıları gövde gösterisine dönüşmeye devam ediyor. Son olarak Dumlupınar Mahallesi sakinleriyle buluşan Büyükşehir adayı Erkoç ve Onikişubat adayı Mahçiçek, vatandaşlar tarafından meşaleler ve alkışlarla karşılandı.

Her iki adayı da coşkuyla bağrına basan Dumlupınar halkı, 30 Mart'ta desteklerinin bir kez daha ak kadrolarla olduğunu sahneledi. Renkli görüntülere sahne olan toplantıda, Erkoç ve Mahçiçek'in, proje ve söylemlerine onay veren vatandaşlar uzun süre “Erkoç Mahçiçek omuz omuza” sloganları attı.

Toplantıda konuşan Büyükşehir Adayı Erkoç, milletin gösterdiği bu ilgi ve teveccühün kendilerinin çalışma azmini daha da artırdığını söyledi. Konuşmasında 30 Mart seçimlerinin Türkiye ve Kahramanmaraş için taşıdığı önemden projelerine kadar bir çok konu hakkında bilgiler veren Erkoç, milletin desteğiyle hizmet yolunda emin adımlarla yürümeye devam edeceklerini ifade etti.

Türkiye'deki faiz düzeninin değişmesiyle, ülke gelirlerinin vatandaşa hizmet olarak döndüğünü dile getiren Erkoç, “Bu düzen değişince, karşılığı sizlere hastane olarak döndü, duble yol olarak döndü, eğitim kurumları olarak döndü. İşte şehrimizde bunun yansımalarını görüyoruz. Necip Fazıl Şehir Hastanesi orada, Tıp Fakültesi orada, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi orada. Hemen her ilçemizde artık devlet hastanesi var. Gaziantep yolu bitti, Adana yolu bitti, Adıyaman yolu bitti, Kayseri yolunda 6 tünel, 9 viyadük yapıyoruz. İşte bu düzenin tersine dönmesiyle hayal denilen işleri gerçekleştiriyoruz. Ama bu güçlü güçlü Türkiye'nin eserleri birilerini rahatsız etti. Enerji politikalarımız, geleceğe yürüyüşümüz, bu milletin ayağa kalkması birilerini rahatsız etti. Ama siz 30 Mart'ta, istiklal mücadelesine dönüşen bu seçimde, oylarınızla milletin evlatlarını işbaşına getirmeye devam edeceksiniz” diye konuştu.

Kahramanmaraş'ın büyükşehir olmasına da değinen Erkoç, dün bu yasaya karşı çıkanların bugün bu göreve talip olmasının abes olduğunu belirtti. Milletin feraset sahibi olduğunu ve tercihinin bir kez daha AK Parti olacağını işaret eden Erkoç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz Hanefi Beyle,  Necati Beyle omuz omuza vereceğiz. Kahramanmaraş'ı yeniden inşa edeceğiz. Çünkü biz bu şehrin hizmetkarı olmaya talibiz. Burada genç kardeşlerim var. Asgari ücretli kardeşlerimin ev alması sıkıntılı. Nüfusumuz 450 bine ulaştı. Arsa fiyatları ev fiyatları yükseldi. İnşallah bu sorunu uydu kentlerle çözeceğiz. Sizleri sıcak yuvalara kavuşturacağız. Sizin çocuklarınızın eğitimiyle ilgileneceğiz. Biliyorsunuz eski Türkiye yarınını görmezdi. Ama bugün Sultan Alparslan'ın Anadolu'ya ayak basışının bininci yılını hedefe koyan, yani 2071'e hedefler koyan bir Türkiye ve onu yöneten iktidarı var. 2071'i kim inşa edecek, sizlerin çocukları. Onların iyi bir mühendis, iyi bir doktor, iyi bir bürokrat olmaları için gayret edeceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın imkanları dışında biz de ne yapabiliriz onun arayışı içinde olacağız. Ve yapacağımız çalışmalarla sizlerin çocukları arasından ülkemizi idare edecek pırıl pırıl insanlar yetişecek.”

“NASIL HİZMET YAPILACAĞINI, BİZ BİLİRİZ”
Onikişubat Belediye Başkan Adayı Hanefi Mahçiçek ise yeni dönemde 3 belediyeyle birlikte Kahramanmaraş'ın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak projeler hayata geçirileceğini söyledi. Sözlerinin başında medeni bir yarış sergileyen muhtar adaylarını tebrik eden Mahçiçek, “Bildiğiniz gibi artık Kahramanmaraş büyükşehir. Bu münasebetle 3 tane belediyemiz var. Bu belediyelerden ilki çatı belediyemiz. Onun altında da 2 tane ilçe belediyemiz var. Bu demektir ki Kahramanmaraş'ın bütününe 3 tane belediyemizle çok daha hızlı hizmet etme imkanımız olacaktır. İnşallah görev dağılımını yapıp mahallelerimizi daha yaşanılabilir yerler yapmak için gayret edeceğiz. tüm semtlerimizin ihtiyacı olan her türlü projeyi bir bir hayata geçireceğiz” diye konuştu. 

“Hizmet derseniz bunu biz yaparız. Bu kadrolar hizmet kadroları” diyen Mahçiçek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu konuda mütevazi değiliz. Bizim sizlere hizmet edip arkamızdan dua almaktan başka bir amacımız yok. İşin ehli olduğumuza da inanıyoruz. El ele vereceğiz, gönül gönüle vereceğiz önümüzdeki dönemde bu şehri model yapacağız. Buna kararlıyız. Bu noktada hiçbir endişeniz olmasın. Belki geçmişte eksiklerimiz olmuştur ama süratle telafi edeceğiz. Kahramanmaraş'ı Türkiye de, biraz daha ilerde uluslararası ölçekte bir dünya kenti yapacağız. Altyapısı, üstyapısı, ulaşımı ve kentsel dönüşümüyle model bir şehir haline getireceğiz. Yanımızda yer aldığınız için hepinize teşekkür ediyoruz.”

Erkoç ve Mahçiçek, buradaki toplantının ardından Seyirtepe Konutlarına geçerek site sakinleriyle bir araya geldi. Burada da projelerini vatandaşlarla paylaşan her 2 aday, kendilerine yöneltilen soruları içtenlikle cevaplayıp alkış aldı. 

MÜHENDİSLERLE İSTİŞARE TOPLANTISI
Büyükşehir adayı Erkoç, Elektrik Mühendisleri Odası'nı ziyaret ederek, Başkan Bahattin Uylukçu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda, kentin problemleri ele alınarak, istişareler yapıldı. Ziyarette konuşan Erkoç, sivil toplum kuruluşlarının önemine değinerek, “Gerçekten sizler bizim için çok önemlisiniz. Biz sizleri fahri danışmanlarımız olarak görüyoruz. Bundan sonraki süreçte de her zaman temas halinde olup, sizlerin fikirlerinden faydalanacağız. Çünkü sizler düşünen, problemleri ve çözüm önerilerini değerlendirebilen insanlarsınız. Bu noktada sizlerin deneyimlerinizden her zaman faydalanacağız ve geleceğin Kahramanmaraş'ını ortak akılla inşa edeceğiz” diye konuştu.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Uylukçu ve yönetim kurulu üyeleri de Erkoç'un projelerini beğeniyle takip ettiklerini ifade ettiler.