Kahramanmaraş'ın önemli bir parçası olan ve kültür mozaiğine renk katan Balkan Türkleri Derneği'ni ziyaret eden Erdoğanyılmaz, Dernek Başkanı İsmail Yıkan ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

  Ziyarette projelerini anlatıp, destek isteyen Erdoğanyılmaz, Başkan Yıkan ve dernek üyeleriyle sohbet edip, şehrin sorunlarını tartıştı. Tüm aday adaylarının şehre hizmet etmek, sorunları çözüme kavuşturmak için aday olduğunu kaydeden Erdoğanyılmaz, “Tüm adaylarımızın ortak bir amacı var. Kahramanmaraş için bir şeyler yapmak. Kahramanmaraş ta belediyecilik konusunda eleştiri yapıyorduk, ”˜şunlar eksik, şunlar fazla, şunlar eğri, şunlar doğru' diyorduk. Şimdi diyoruz ki ”˜bu eğrileri, bu doğruları, bu eksikleri gidermeye talibiz' diyoruz. Temel hedef Kahramanmaraş'a hizmet etmek,  taşın altına elimizi sokmak. Aday kim olursa olsun, büyükşehir adayımız kim olursa olsun, yine onun da yanında yer alarak, Maraş'ın sorunlarını birlikte çözmeye çalışacağız” diye konuştu.

  Sözlerinde sivil toplumun önemine vurgu yapan Erdoğanyılmaz, sorunların ortak akıl ve istişareyle çözüme kavuşturulabileceğini belirtti. Erdoğanyılmaz, şöyle konuştu:

  “Kahramanmaraş için bir şeyler yapacaksak, kentteki sivil toplum kuruluşlarıyla el ele vermemiz lazım. Örneğin şu anda Balkan Türkleri Derneğinde bulunuyoruz. Şehirde güçlü bir dernek, çok geniş üye kitlesi olan ve düşünen insanların bulunduğu bir dernek. Derneğin başkanı İsmail Yıkan Beyle yıllardan beri tanışıyoruz. Zaten bir araya geldiğimizde adaylık süreci olsa da olmasa da Kahramanmaraş'ı konuşuyorduk. ”˜Kahramanmaraş'ta neler yapılabilir' diye konuştuğumuz bir arkadaşımız. Benim söyleyeceğim büyükşehir belediye başkanı kim olursa olsun, ilk yapması gereken iş şehirdeki sivil toplum kuruluşlarıyla, meslek odalarıyla diyalog kurarak, Kahramanmaraş için ortak çözüm üretmek zorundadır. Eğer bunu başarırsak, halkla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve meslek odalarıyla irtibatı kurup, çözümü birlikte üretirsek, bu şehri kısa zamanda farklı bir noktaya taşırız diyorum. Ben bugün başkan İsmail Yıkan'ın nezdinde bizi misafir ettikleri için tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ben veya bir başkası aday olsa da kendileriyle kol kola girip Kahramanmaraş için bir şeyler yapmaya çalışacağımız sözünü bugünden veriyorum.”

  Ziyaretten duyduğu  mutluluğu dile getiren Başkan Yıkan ise fikirlerine değer verilmesinin kendileri için mutluluk verici olduğunu belirtti. Erdoğanyılmaz'ın Kahramanmaraş'ın problemleriyle hemhal olan bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Yıkan, şunları kaydetti:

  “Serdar bey çok uzun yıllar önce tanıdığımız bir insan. Kendisinin AK Parti'den Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olması sevindirici.Kendisine bu yolda başarılar diliyoruz. Şahsım, yönetim kurulum ve tüm dernek üyelerim adına kendisine başarılar diliyoruz. İnşallah Allah hakkında hayırlı olanı nasip etsin. Tabi bizim de aday kesinleşince şehrimiz için istediğimiz bazı şeyler var. Kendisiyle bunları tartıştık ve yine tartışmaya devam edeceğiz. Başarılarının devamını diliyoruz.”

  Daha sonra çalışmaları hakkında bilgiler veren Erdoğanyılmaz, üyelerin kendisine yönelttiği soruları cevaplandırdı.