AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Makine Yüksek Mühendisi Fatih Mehmet Erkoç, aday gösterilmesinin ardından ilk kez Aksu TV ekranlarından Kahramanmaraş halkına seslendi. Gazeteci Mesut Tuğrul'un hazırlayıp sunduğu Moderatör programına konuk olan Erkoç, siyasi yaşamının başlangıcından il başkanlığı dönemine, büyükşehre aday gösterilmesinden 30 Mart sonrasına ilişkin yöneltilen soruları cevaplandırdı.

Programın başında AK Parti'nin kuruluşundan bugüne Türkiye'nin geldiği noktayı değerlendiren Erkoç, Türk Milleti'nin 3 Kasım 2002'de demokrasi devrimi gerçekleştirdiğini belirtti. AK Parti'nin milletin sevgisi üzerine kurulan bir parti olduğunu işaret eden Erkoç, “Hatırlayın kaos ve kargaşa içerisinde olan, yarınını göremeyen bir Türkiye vardı. 500 milyon dolar borç için IMF kapılarında bekleyen bir Türkiye, kardeşin kardeşe TL ile borç vermediği bir Türkiye vardı. Faiz kıskacına giren, bütçesinin yüzde 87'sini faize yatıran bir Türkiye vardı. Kahramanmaraş'ın teşvikten faydalanmasına IMF'nin karar verdiği bir Türkiye vardı. Ama bunlar geride kaldı. Şu an 2014'teyiz. O zaman hayal olan işler bugün gerçek oldu. 23 milyar dolar IMF borcu bitti. Teşvikle birlikte Kahramanmaraş'ta 7,5 katrilyon yatırım yapıldı. 40 bin olan çalışan sayısı 110 bine çıktı. Bunlar tarihi olaylardır. Artık geçmişi hatırlamak o günleri unutmak istiyoruz. Biz başbakan ve arkadaşlarına inanıyoruz. Çünkü biz büyük bir milletin torunlarıyız, altın medeniyeti inşa etmiş bir medeniyetin torunuyuz. Onların başardığını neden biz yeniden başarmayalım. Sayın başbakanımız geçmişten güç alarak atiyi inşa ediyor. Bugün başbakanımız sayesinde dünyada nüfuzumuz attı. Merkez Bankası'nda 132 milyar dolar parası olan, BM'de nüfuzunu hissettiren 2023'e 2071'e hedef koyan bir Türkiye haline geldik” dedi. 

AK PARTİ'YE KATILIŞ

AK Parti saflarına katılışını da anlatan Erkoç, “İşte o kötü ortamda bu gidişe ”˜dur' diyecek kişinin başbakanımız olduğuna inandık ve parti kurulur kurulmaz bu saflara katıldık. Her köyü her beldeyi her ilçeyi yoğun bir şekilde ziyaret ettik konuştuk. Bu parti içerisinde yer almaktan onur ve şeref duyduk. Çünkü biz daha çocukluktan itibaren memleket kaygısını üzerimize taşımaya başladık, hissettik ve bugünlere geldik. Geçen 12 yıllık süre içerisinde gerek teşkilatımız bazında gerek genel merkez yönetimiyle çok güzel diyaloglar kurduk. İnşallah bunlarda şehrimize pozitif hizmetler olarak geri dönecek” diye konuştu.

BAŞBAKANLA BENZERLİK

Erkoç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi kendisinin de sırasıyla ilçe başkanlığı, il başkanlığı ve belediye başkan adaylığına gelmesine ilişkin benzerliğe yönelik bir soruya ise “Çok güzel bir benzerlik bu. Bize dinamizm katmakta ve moral olmakta” yanıtını verdi. Erkoç, şöyle devam etti:

“Başbakanımızda ilçe başkanlığı, il başkanlığı ve 94 seçimlerinde tam 40 yaşında bizim gibi belediye başkanı seçilmiş. Bu benzerlik bizimi mutlu etmekte. Sayın başbakanımız gibi bir dünya lideri ve Türk siyasi tarihine de altın harflerle ismi yazılacak. O tür bir insanla böyle bir benzerliğimizin olması ve yol arkadaşlığımız olması büyük bir onur ve şeref. Bundan gurur duymaktayım. Bizi sevindiren ve mutlu eden bir benzerlik.”

NEDEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI?

Erkoç, milletvekilliği yerine neden belediye başkanlığını seçtiği yönündeki bir soruya ise, “Şehr-ül emin olmanın mutluluğu başka bir şey” karşılığını verdi. Erkoç, “Tabi belediye başkanlığı şehr-ül emin olmak büyük bir olay. 2011'de belki milletvekili olma ihtimalimiz yüksekti. Ama şehr-ül emin olmanın heyecanı mutluluğu başka bir şey. Büyük bir davanın, kahraman şehrin adaylığının bana tevdi edilmesi bize büyük bir gurur ve mutluluk verdi. Onur duyduk, şeref duyduk. 2009'da da aday olmuştuk ama o dönem aday olamamıştık. Ama partimize ve ülkemize hizmet etmeye devam ettik. Şimdi de yeni bir milat başlıyor ve şehrimiz büyükşehir oluyor. Biz de bu görevin talibi olarak milletimizin huzuruna çıktık ve inşallah devamı gelecek” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHRİN GETİRDİKLERİ

Erkoç, büyükşehrin getirdiği yeniliklere ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Kahramanmaraş'ta adeta bir bakanlık kurulacağını işaret eden Erkoç'un sözlerinden satır başları şöyle:

Bu Maraş için tarihi bir olay. Aslında biz 2000'de büyükşehir olmuştuk. Ama bunu iptal ettiler. Bu müjdeyi de yine başbakanımız 2011 seçimlerinden önce verdi. O zaman muhalefet buna karşı çıktı. Birçok yerde eleştirdiler. Mecliste engellemeye çalıştılar sonra Anayasa Mahkemesi'ne götürdüler. Şimdi de tam tersi sloganlarla çıkıp seçim çalışması yürütüyorlar. Bu konuda milletimiz gereken cevabı sandıkta verecektir.

 Büyükşehirle birlikte adeta bir bakanlık tahsis edilmekte. Bir genel sekreter, 3 yardımcısı, 20 daire başkanı buralara da çok önemli atamalar yapılacak. Kahramanmaraş için tarihi bir olay, büyük bir dönüşüm başlıyor. Bunun için de çok güçlü bir kadro oluşturacağız. İnce eleyip sık dokuyacağız. Çünkü bu kişiler Kahramanmaraş'ın geleceğini inşaa edecek. Gelecekle ilgili her şeyi planlayacak. Burası adeta şehrimizin beyni olacak. İlin genelinde planlama bütünlüğü sağlayacak. Ahbap çavuş ilişkisi olmayacak. Bunla ilgili görüşmelerimiz de devam ediyor. Çok güçlü bir ekiple geliyoruz. Çok kaliteli çok güzel insanlar var. Belki valilik bekleyen biri genel sekreter olacak. Onlarca yıl görev yapacak çünkü. Çalışan kardeşlerimizden yeni döneme ilişkin sunu söyleyeyim. Buradaki herkesten en iyi şekilde yararlanacağız. 

“ZENGİNLİKLERİMİZ KAZANÇ KAPISI OLACAK”

  Kahramanmaraş'ımız dünyanın en eski şehirlerinden. Ama turizm pastasından yeterince pay alamıyoruz. Belediye kapalı çarşıyı restore etti. İnşallah yeni dönemde de Roma dönemine ait eserleri ayağa kaldıracağız. Termal su kaynakları var. Turizm alanında önemli bir şehir haline geleceğiz. 

  Otel yatırımları artacak. Turizmi en öndeki sektörlerden biri haline getireceğiz ve müteşebbisleri bu alana yönlendireceğiz. İstihdam sağlanacak, insanlarımız iyi maaşlarla çalışacak. Bir çok gencimize iş imkanı oluşturacak. Cumhuriyetin kurulmasında öncü olan bir şehrimiz, turizm pastasından da hak ettiği payı alacak. 

SEÇİM ÇALIŞMALARI YORUYOR MU?

  Bir işi zevkle yaptığınız zaman yorgunluk hissetmiyorsunuz.  Tüm arkadaşlarımız heyecanla çalışıyor. Büyük bir dönüşüme hazırlanıyoruz çünkü. Özlediğimiz, hayal ettiğimiz şehri inşa etmenin heyecanı var. Bunun için de her vatandaşımızla buluşmaktan büyük bir zevk almaktayız bilakis yorgunluğumuzu almakta. Onlar da Allah razı olsun gittiğimiz her yerde partimize, genel başkanımıza ve bize büyük bir teveccüh göstermekte. Bunu da görünce ne kadar kutsal bir görev yaptığımızı hissetmekteyiz. Yani kesinlikle insanlarla beraber olmak bize zevk vermekte. 

“HEP BERABER OMUZ OMUZA OLACAĞIZ”

  Erkoç, 30 Mart yerel seçimlerinde de çıtalarının yüksek olduğunu belirterek, büyükşehirle birlikte diğer tüm ilçeleri de ak kadrolarla buluşturacaklarını söyledi. “İlçelerle birlikte takım olmak istiyoruz” diyen Erkoç, şöyle konuştu:
  
“Büyükşehirle birlikte kopukluk ortadan kalkıyor, hep beraber omuz omuza olacağız. Şimdi biz tüm ilçelerimizi şu an biz de olmayan ilçelerimizi de ak kadrolara katıp yola devam etmek istiyoruz. Çünkü biz çok heyecanlıyız. Çok büyük projeleri ilimizle buluşturacağız. Büyükşehirdeki amaçta bu zaten, topyekün kalkınma. Yaşam alanlarını her yerde en iyi şekilde oluşturmak,  eşrefi mahlukat olan insana, her nerede yaşıyorsa yaşasın hizmetle buluşturmak için çalışacağız. Şehrimizin her noktasını daha yaşanılabilir bir hale getireceğiz. Her taraf şantiyeye dönüşecek.”

GÖKSUN TÜNELLERİ

  Erkoç, yapımında büyük emeği verdiği Göksun tünellerinin yapılmasıyla birlikte Türkiye'nin büyüklüğü karşısında gurur duyduğunu söyledi. Erkoç, “O dönemde birçok arkadaşımız bile çok ümitli değildi. İyi niyetli olarak “acaba olur mu” diye düşündüler. Biz gerçek olacağını biliyorduk ısrarcı olduk ve bugün bu aşamaya geldik. Büyük mutluluk duydum. Burada Türkiye'nin en büyük tünellerinden biri yapılıyor. Orayı gördükçe, güçlü büyük Türkiye'yi hissettim. Mensubu olmaktan şeref duyduğum, onur duyduğum bir ülkenin neler yaptığına orada şahit oldum. Bolu tüneli 20 yılda yapıldı yaklaşık 3 katrilyona mal olmuştu. Bu tüneli Türk mühendisi yapmış ve 30'da birine mal olmuş ve 1,5 yıl sürmeden ışık görülmüş. Emeği geçen herkesi kutluyoruz. İnşallah bundan sonra da herkesin yaşamak için imrendiği bir Kahramanmaraş'ı kurmak için dev projeleri hayata geçireceğiz. Çünkü şehrin insanları bunu hak etmekte” şeklinde konuştu.

 Erkoç, yine halkın içinden gelen biri olan Milletvekili Sıtkı Güvenç'in kardeşi Celalettin Güvenç'in de Şanlıurfa'dan aday gösterilmesine ilişkin yöneltilen soruya da “Bu durumdan gurur duyduk. Şanlıurfalı kardeşlerimizin Celalettin Beye kucak açması bizlere büyük mutluluk verdi. İnşallah bu vesileyle iki şehir arasındaki hukuk daha da artacak” yanıtını verdi.
  Sözlerinin sonunda Elbistan, Afşin, Çağlayancerit, Ekinözü, Göksun, Türkoğlu, Nurhak, Pazarcık, Andırın, Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinin ayrı ayrı özellikleri ve güzellikleri üzerinde durdu. Tüm Kahramanmaraşlılara seslenen Erkoç, “hayal edilen, özlem duyulan Kahramanmaraş'ı birlikte inşa edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.