Güvenç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın "AK Parti milletvekilleri tarafından Pazarcık İlçe Seçim Kurulu'na baskı yapıldığı" yönündeki açıklamasıyla ilgili bazı basın yayın kuruluşlarında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Bu tip açıklamaların seçim sonucunu sindirememekle ilgili olduğunu düşündüklerini dile getiren Güvenç,  CHP'nin 4 dönemdir kazandığı Pazarcık Belediyesini kaybetmenin sancısını yaşadığını ifade etti.

Bunun "klasik bir CHP tavrı" olduğunu vurgulayan Güvenç, şöyle devam etti:

"Demokrasiye inanan her kesimin sonucu kabullenmesi ve sindirmesi gerekir. Seçim sonucuna yönelik yapılan itirazların somut bilgiler içermesi gerekmektedir. Sandık kurulunda itiraz edilmediği müddetçe sandıktan çıkan sonuçlar kesinleşmiş sayılır. Dolayısıyla itirazı da mümkün değildir. Dolayısıyla AK Parti milletvekilleri tarafından seçim kuruluna baskı söz konusu değildir. Asıl Baskı CHP kanadından yapılmaktadır. Bu tür baskılarla kaybettikleri seçimi sandıkları tekrar saydırarak almaya çalışıyorlar"

Sandıklardaki oyların yeniden sayılmasına yönelik itirazın, "delil ileri sürülemediği ve dilekçeye eklenmediği, sandık kurullarına itiraz yapılmadığı ve bu itiraz sonucunda alındı belgeleri olmadığı" gerekçesiyle Pazarcık İlçe Seçim Kurulu tarafından 6'ya 1 oyla reddedildiğini anımsatan Güvenç, İlçe Seçim Kurulu önüne vatandaşı yığmanın son derece yanlış olduğunu kaydetti.

Güvenç, Pazarcık gibi kültürel farklılığın bol olduğu bir ilçede böylesi bir hamlenin istenmeyen sonuçlar verebileceğini sözlerine ekledi.

Resmi olmayan sonuçlara göre Pazarcık Belediye Başkanlığını AK Parti'li Yakup Hamdi Bozdağ kazanmıştı.