Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde belediye meclis üyesi adayı 5 kadın, 95 erkek adaya karşı yarışıyor

Adaylıkları kesinleşen AK Parti'den Tülay Kızıl Önal ve Hatice Bağcı ile CHP'den Hatice Akkaya, Saadet Partisi'nden Ayşe Solmaz ve Hak ve Özgürlükler Partisi'nden (HAK-PAR) Hüsniye Düzgün, seçilmeleri halinde ilçenin ilk kadın belediye meclis üyeleri olarak siyasi tarihine geçecek.

 AK Parti Belediye Başkan adayı Osman Okumuş'un eşi Funda Okumuş'un desteğiyle kurdukları 8 kişilik ekiple kapı kapı dolaşarak hemcinslerinden destek talebinde bulunan AK Partili Önal ve Bağcı, ilginç tekliflerle karşılaşıyor. Bazen ekmek açan kadınlar, bazen de ocak başına geçip hünerlerini sergiliyor. Sabahın erken saatlerinde yollara koyulan kadın adaylar, özellikle kadınlara yönelik hazırlanan projelerini anlatarak, çeşitli vaatlerde bulunuyor.

Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Belediye Sosyal İşler Sorumlusu olarak görev yaparken belediye meclisi üyeliğine aday olmaya karar verdiğini söyledi.

Uzun süre AK Parti Kadın Kollarında aktif olarak görev aldığı için adaylık konusunda yabancılık çekmediğini ifade eden Önal, hemcinslerine daha rahat ulaşmayı, onların ihtiyaç ve sıkıntılarına ortak olabilmeyi amaçladıklarını belirtti.

Kadınları belediye meclisinde en iyi şekilde temsil edeceklerini vurgulayan Önal, "Kadına seçme ve seçilme hakkı 1934 yılında tanındı ancak kadınlarımız sadece seçiyor, seçilme hakkını özellikle kırsal bölgelerde kullanmakta zorlanıyordu. AK Parti iktidarı ile bu hakkımızı da çok rahat şekilde kullanmaya başladık" dedi.

Asıl mesleği eczacılık olan adaylardan Hatice Bağcı da 41 bin 200 seçmenin bulunduğu ilçenin ilk kadın adaylarından biri olduğunu hatırlatarak, AK Parti gibi güçlü bir partiden belediye meclis üyesi adayı olmanın gururunu yaşadığını ifade etti.

Seçilmeleri halinde kadınların sıkıntılarını, şikayet, istek ve önerilerini can kulağıyla dinleyeceklerini belirten Bağcı, onları belediye meclisinde hakkıyla temsil etmek için elinden geleni yapacağını kaydetti.

Siyasetin hep erkek işi olarak görüldüğünü vurgulayan Bağcı, geçmişte çok başarılı kadın siyasetçilerin olduğunu ve onları kendisine örnek aldığını dile getirdi.