Büyükşehir belediye başkanlarından kimisi Türkiye'nin "en genç", kimisi de "en yaşlı" başkan unvanıyla "en"ler arasında yer aldı.

Türkiye'nin en genci 37 yaşındaki Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, en yaşlısı da 78  yaşındaki Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen oldu. Kaya'yı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz takip etti. Büyükerşen'i ise Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş izledi. 

Büyükşehir belediye başkanları genellikle 50-60 yaş arasında yer alması dikkat çekti. 

- En fazla çocuğu olan başkan

Türkiye'nin tek bağımsız büyükşehir belediye başkanı olan Ahmet Türk, aynı zamanda 8 çocukla da Türkiye'nin en fazla çocuk sahibi olan başkanı oldu.

Türk'ü, 6 çocukla Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 4 çocukla da Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen takip etti.

- En fazla başkanlar

Resmi olmayan sonuçlara göre 81 ilin belediye başkanlığının 49'unu AK Parti, 13'ünü CHP, 10'unu  BDP, 8'ini MHP ve birini de bağımsız belediye başkan adayı kazandı. 

Seçimlerin ardından özellikle büyükşehir belediye başkanları, görev yaptıkları dönemlerle de dikkat çekti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki 5'inci dönem seçilerek kendi rekorlarını kırdı.

Gökçek ve Özhaseki'yi ise 4 dönemle Büyükerşen, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün takip etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise 3'üncü dönem göreve seçilen belediye başkanı oldu.

- İlk kadın başkanlar

Gaziantep, Diyarbakır ve Aydın büyükşehir belediyeleri ise ilk kez kadın belediye başkanıyla tanıştı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından ayrılarak memleketi Gaziantep'ten AK Parti'nin adayı olan Fatma Şahin, kentin ilk kadın büyükşehir belediye başkanlığını kazandı.

İki çocuk annesi Şahin, bir çocuk annesi Kışanak ve 2 çocuk annesi Çerçioğlu, Türkiye'de ilk kez 3 büyükşehrin belediye başkanlığı koltuğuna kadın oturarak tarihe geçti.

- İlk kez büyükşehir başkanı oldular

Büyükşehir statüsüne kavuşan 14 ilde yarışan partilerin adayları da ilk kez büyükşehir belediye başkanı olarak koltuğa oturacak.

Şanlıurfa'da Celalettin Güvenç, Hatay'da Lütfi Savaş, Manisa'da Cengiz Ergün, Balıkesir'de Ahmet Edip Uğur, Kahramanmaraş'ta Fatih Mehmet Erkoç, Van'da Bekir Kaya, Aydın'da Özlem Çerçioğlu, Denizli'de Osman Zolan, Tekirdağ'da Kadir Albayrak, Muğla'da Osman Gürün, Mardin'da Ahmet Türk, Malatya'da Ahmet Çakır, Trabzon'da Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Ordu'da Enver Yılmaz, büyükşehir statüsüne kavuşan şehirlerin ilk başkanları oldu.