Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamayı yorumsuz olarak yayınlıyoruz:

Kahramanmaraş MHP İl Başkanı  Mustafa BASTIRMACI ve bazı MHP yöneticilerin  gazatelerde ülkücü camianın AK Parti'ye destek verdiği yönünde ki haberler için basın bildirisi yayınlaması ve yayınlamış olduğu basın bildirisinde ki kullanmış olduğu ifadeleri aslında çaresizliklerinin bir örneğidir.

Zira sarfedilen sözler aslında  Ak Partinin  ne denli başarılı olduğu ve Kahramanmaraş Halkı ile ne denli bütünleştiğinin ispatıdır.

Seçmenlerine; ülkesi ve şehri için ürettikleri fikirleri olmayan ,siyasetlerinin temeli suni düşman ve komplo teorileri üretmek olan MHP yöneticileri bu kadar köhne siyaset anlayışının içinde seçmenini elinde  tutamamanının  sıkıntısını kendi içlerinde ve siyaset anlayışlarında aramalıdırlar.

Ülke ve dünya siyasi  ve ekonomik gündemini takip etmediği her halinden belli olan ve , dünyanın ilgisine matuf olmuş ülkemizdeki büyük değişim ve gelişimi görmezden gelen MHP nın İl başkanı ve bazı yöneticlileri   başbakanımıza ve büyükşehir belediye başkan adayımıza haddini aşan şekilde  isnadlarda bulunmuştur ve bunu söyleyen kişi ne yazık ki MHP gibi devletin bekaasından yana olan ve devlet büyüklerine en azından işgal ettikleri makam itibariyle  saygı gösterilmesi gerektiğini bilen bir siyasi partinin  il başkanıdır.   
  
MHP il başkanının kentimizde yapılmış olduğunu iddia ettiği ve partilerinin Ak Partiyi geçtiğini ileri sürdüğü anket çalışmaları bağımsız anket kuruluşlarının araştırması sonucu çıkmış doğru bir veri olamaz Böyle bir anket çalışması  olsa olsa MHP il yönetim kurulu toplantısında yapılmış olabilir . Orada bile Ak Parti nin ve başbakanımızın yürütttüğü dürüst siyaset anlayışını ve ülkesine olan sevgisini takdir edecek sağduyulu ülkücülerin oranı %46 civarinda olabilir . 
Ak Partimiz Kahramanmaraş'ta bağımsız kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen anket ve kamoyu çalışmalarında bugün itibari ile %70;in üzerinde bir oya sahiptir.  

Ayrıca ;

Ak Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç Beyin adaylığının açıklandığı günden bugüne kadar Partimiz halkımızından çok yoğun ilgi ve teveccühe mazhar olmuştur.

Hatta büyükşehir belediye başkan adayımızın isminin açıklanmasının ertesinde şehrimize teşrifinde bir siyasi parti lideri karşılanır gibi onbin kişiye yakın bir kalabalık ile karşılanmıştır . Ancak bu bizim için şaşırtıcı bir sonuç değildir. Çünkü kendisini partisine ve ülkesine hizmete adamış 13 yıldır partimizdeki siyasi hayatı boyunca ilkeli duruşu , şehri için kalbinde taşıdığı sevgisi ve sorunların  çözümü konusunda , eğitimini ve siyasi tecrübesini sonuna kadar kullanan bir başkan adayı için bu karşılama normaldır.

Yüreğinde insan sevgisi olmayan siyaseti menfaatlerine dayalı olan kişiler elbette  bu teveccühü anlayamazlar .Çünkü onlar hiçbir zaman hemşehrileri ile hem hal olmamış herzaman toplumdan ve sorunlarından soyut kalmışlar kaos ve karışıklıklardan beslenmişlerdir. 
 
Yine aynı üslupla bazı MHP lilerin Oniki Şubat belediye meclis üyesi  adayı (Eski İl başkan yardımcımız ) Muharerem ERANTEPLİ  Bey'in 14/12/2013 tarihinde  büyükşehir belediye başkan adayımıza destek amaçlı verdiği yemek ile ilgili  ifadeleri ve toplantıya katılanların sözcüsü gibi konuşmaları da son derece yakışıksızdır .

Zira yemege katılan  kişiler  yemegin  Büyüşehir belediye başkan adayımıza destek olduklarını göstermek içi tertip edildiğini bilmekteler ve bu konuda kimsenin kendileri adına konuşmasına  ihtiyaçları yoktur . Söz konusu yemek son derece seviyeli bir şekide icra edilmiş ve Büyükşehir belediye başkanımız da burada projelerini anlatmışlardır .

Sayın Başbakanımızın;” Biz millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik” felsefesi ile Ev-ev sokak-sokak gezdiğimiz şehirimizin her bir metrekaresinde Ak Partiye olan sevgiyi ve Büyükşehir Belediye Başkan adayımız sayın Fatih Mehmet Erkoç beye gösterilen ilgi ve alakayı yaşadık.

Şunun iyi bilinmesi gerekir ; bu milletin Ak  Partiye oy vermesinin sebebi ne korku dehlizleri ne komplo teorileri ne de çirkin oyunlardır .

Bu milletin ak partiye oy vermesinin sebebi; Kalbinde ülkesinin ve milletinin aşkını taşıyan , Allah'a olan inancıyla yaradılanı seven bir başkabakan ve bu sevgiyle donanmış  ak kadrolarolardır 

Bu sevgiyi ve bu çabayı gören ve geçmişte MHP ye oy vermiş bir çok ülkücüde sırf bu nedenle partimize geçmişte oy vermiş ve bu günde desteklerini esirgememektedir. 

Biz Ak parti teşkilatları olarak  Tüm innsanımızın oyuna talibiz ve nihai amacımız tüm insanımızın  refah seviyesinin yükselmesi ve daha yaşanabilir huzurlu bir ülke ve kültürüne bağlı daha  modern bir şehrin inşaasıdır.

Bu yolda geçmişte hangi partiye oy vermiş olursa tüm hemşehrilerimizin oyuna talibiz . Desteklerine talip olma  konusunda da  kimseye danışacak değiliz  özellikle de  MHP yöneticilerine ”¦

Kamu oyuna saygıyla sunulur.

Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığı