MHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci, 30 Mart yerel seçimlerinde ilk oyunu kullanacak gençlere yönelik facebook ve twitter sayfasında başlattığı “İLK OYUM MHP'YE, SİZE DE UĞUR GETİRSİN BİZE DE” kampanyasına katılan gençlerle Pazar kahvaltısında buluştu. 

Cafe Park'ta düzenlenen kahvaltıya, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Akgemci'nin yanı sıra Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkan Adayı Av. Neslihan Koca Nergiz, Onikişubat İlçe Belediye Başkan Adayı Yusuf Temizkan, Ülkü Ocakları Başkanı Mesut Kaplan ve ilk oyunu MHP'ye kullanacak olan çok sayıda genç katıldı. 

AKGEMCİ; ÇAĞRIMIZ KARŞILIKSIZ KALMADI

Gençlerin adaylara yoğun ilgi gösterdiği ve sorguladığı programda açılış konuşmasını yapan Prof. Tahir Akgemci,  “İlk oyum MHP'ye” kampanyasının nasıl başladığını şu şekilde anlattı: 
“Seçim çalışmalarımız boyunca gençlerin yoğun ilgisi ve sevgisi ile karşılandık. Soruyordum ilk oyunuz mu diye ve hakikaten çoğunluk ilk oyum MHP'ye diyordu. Bizim aklımıza “İlk oyum MHP'ye size de uğur getirsin bize de” kampanyası geldi. facebook ve twitter sayfamızdan bu kampanyayı başlattık. Gençler bu çağrımızı karşılıksız bırakmadı. Bu gün bir araya geldik. Aslında kahvaltı bahane, amacımız sizlerle bir araya gelmek ve sizleri dinlemek, fikirleriniz almaktı. Biz sizleri çok önesiyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz ve aslında bu seçim sizlerin seçimi. Hepinize çok teşekkür ediyorum. İnşallah ilk oylarınız size de uğur getirsin bize de” dedi. 

AKGEMCİ; SİYASET GENÇLERLE AKLANIR

Amaçlarının gençlerle birlikte hep beraber başarıya yürümek olduğunu ifade eden Akgemci; “Birlikteliğimiz bu kahvaltıyla başlasın ve büyüyerek devam etsin. Bundan sonra bu çağrımızın daha da büyüyeceğine inanıyorum. Çok eskiden gençler siyasetin içerisindeydi ve çokta iyiydi. Sonra karanlık günler geldi gençler siyasetten çekildi. Ve siyasetin tadı da rengi de bozuldu. 

Biz tekrar bu kampanyayla İnşallah gençlerimizi, Türkiye'nin geleceği gençlerimizi, siyasetin içerisine katmak istiyoruz. Sizlerle, siyaset temizlensin aklansın diye. Siyasetin içerisinde gençler olursa idealizm olur. Hayaller olur, dürüstlük olur, fedakârlık olur, Gençler olmazsa siyaset kokuşur, yozlaşır. 

İnşallah belediye seçimlerinden zaferle çıktığımızda bu bir başlangıç olacak. Gençlerden platformlar oluşturarak gümbür gümbür Türkiye'nin geleceğini belirleyen gençleri sahada göreceğiz. Siyaseti gençler belirleyecek. 

Bu kahvaltıyı basite almayalım. Bu kahvaltı sadece bir simge. Bu kahvaltı gelecekteki kutlu ve umut dolu geleceğin başlangıcı olsun. Gençlik hayatın her alanında olmalı. Gençlik kan demektir, heyecan demektir” diye konuştu. 

AKGEMCİ, DUYGULANDI VE GÖZLERİ DOLDU 

Konuşması sırasında heyecanlanan, duygulanıp gözleri dolan, gençlerin ayakta alkışladığı Akgemci; “Evet, beni çok duygulandırdınız, eski günlere götürdünüz. Hepinize teşekkür ediyorum. Beni umutlandırdınız” dedi. 

TEMİZKAN, BİZLERE ENERJİZ VERDİNİZ  DEĞİŞİMİ HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ 

Yusuf Temizkan ise; “Tahir Hocam'ın duygulu ve güzel konuşmasından sonra söylenecek çok şey kalmadı. 

Arkadaşlar; Kahramanmaraş'ta değişimin başlangıcını başaracağız. Sizler de buna tanıklık ediyorsunuz, şahit oluyorsunuz. 

Kahramanmaraş'ta genç olmak gerçekten zor. Bunu çok iyi biliyoruz. Sosyal ve kültürel yaşantıda çok gerilerdeyiz, çok eksiğimiz var. 

Ama bu gün sizden çok büyük enerji aldık. İnşallah seçildikten sonra bu enerji ile değişimi hep birlikte yapacağız. Hayatın her alanında birlikte hareket edeceğiz. 

Hep başka illere gidiyoruz, imreniyoruz. Oysa bizim şehrimizde çok büyük kaynaklarımız var. İnşallah bu kaynakları hep birlikte harekete geçirip, örnek bir kent yaratacağız. 

Sevgili gençler, sizin enerjiniz bize lazım, sizlerin çok güzel fikirleri var. Seçildiğimizde de fikir alışverişinde bulunacağız. Sizlere ihtiyacımız var. Hep birlikte bu şehri ileriye taşıyacağız” dedi. 

Konuşmaların ardından soru cevap faslı başladı ve gençlerin beklentileri, fikirleri değerlendirildi.