Dün Paşa Düğün Salonunda İşadamı Halit Kartal tarafından düzenlenen katılım toplantısına MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci, Onikişubat Belediye Başkan Adayı Yusuf Temizkan, Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkan Adayı Av. Neslihan Koca Nergiz, Kadın Kolları Başkanı Halide Akben, eski Milletvekili Akif Paksoy ve parti yöneticileri katıldı. 

Önceki seçimlerde Ak Parti'ye destek veren geniş oy potansiyeline sahip gurubun MHP'ye destek vermek üzere katılım yaptıkları programda, açılış konuşmasını yapan İşadamı Halit Kartal, Kahramanmaraş'ın değişime hazır olduğunu söyledi katılımcılara teşekkür etti. 
İl Başkanı Bastırmacı ise, katılımcılara; “Bizimle yol arkadaşlığı etmek için MHP'ye katıldınız. Hepinize teşekkür ediyorum. Partimiz her geçen gün büyüor. Herkes Milliyetçi Hareket Çatısı altında toplanıyor. Ülkeyi kaosa sürükleyenlere, bölmek isteyenlere sandıkta en güzel cevabı vereceğiz” dedi. 

Bayanların katılımında çok fazla olduğu programda, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci, yaptığı konuşmasında; “Bu iş bitmiştir. Seçimi biz aldık. Hanım kardeşlerimizin sayısı her geçen gün artıyor.  Hanımların elinin değdiği her işten hayır gelir. Hanımların desteği ile biz bu seçimi şimdiden aldık diyorum” dedi. 

Akgemci “Bir evde kadın huzurlu ve mutluysa, dünya mutludur” sözlerini yineleyen Akgemci; “Erkek seçmenlerimiz bazen buna alınıyor. Ama bu bir gerçek. Her başarının arkasında mutlaka bir kadın vardır. Bizlerde hizmetlerimizde hanımlarımıza öncelik tanıyacağız. Bu şehri hanım kardeşlerimizle birlikte güzelleştireceğiz” diye konuştu. 

BELEDİYECİLİKTE DESTAN YAZACAĞIZ

Belediyecilikte tarih yazacaklarını, destan yazacaklarını söyleyen Akgemci; “Bu destanı hep birlikte yazacağız. Gittiğim her yerde bakıyorum insanımız yaşadığı şehirden memnun değil, mutsuz. Biz herkesin yaşamaktan mutlu olduğu, gurur duyduğu Marka Şehri inşaa edeceğiz” dedi. 

ASGARİ ÜCRETLİYE KONUT PROJESİ 

Asgari ücretle çalışanlara konut projesinden bahseden Akgemci; “İnşallah yetkiyi aldığımızda Büyükşehir Belediyesi ve Sanayicilerimizle birlikte yürüteceğimiz bu projemizle asgari ücretle çalışan vatandaşlarımızı konut sahibi yapacağız. Yuvalarına huzur gelecek, mutluluk gelecek, çocuklarımızın yüzü gülecek. İçerisinde yüzme havuzundan tutun, bütün sosyal donatıların bulunduğu bu konut alanı ile hem vatandaşımız ev sahibi olacak, hem hayat kalitesi yükselecek, hem de gecekondulaşmayı önleyeceğiz. Bizim görevimiz insanımızın hayatını kolaylaştırmaktır” dedi. 

MAHALLE ETÜT MERKEZLERİ 

Seçim çalışmaları boyunca özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarının sağlıklı bir şekilde ders çalışacağı bir ortam olmadığından yakındıklarını ifade eden Akgemci; “Eğitim deyince benim için akan sular durur. Çocuklarımızı,, gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlama için belediye olarak bütün imkanlarımızı kullanacağız. Ayrıca mahallerimize kuracağımız ETÜT Merkezleri ile çocuklarımız derslerini çalışıp, araştırmaları yapıp, yeteneklerini ortaya çıkaracaklar” dedi. 

HASTA KONUKEVİ PROJESİ

Hasta konuk evinin büyük bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Akgemci; “Dışardan gelen hasta yakınları kalacak yer sıkıntısı yaşıyor. Burada yakını olmayanlar perişan oluyorlar. Bu düşünce ile yaptıracağımız hasta konukevinde Başhekimlik işbirliği ile hasta yakınlarımızı konuk edeceğiz” dedi. 

5 yılda Kahramanmaraş'ı marka şehir yapmakta iddialı olduğunu söyleyen Akgemci; “Yüz ağartan yüz proje diyoruz. Evet, hepsi yüz ağartacak projeler. Uygulanabilir gerçekçi projeler. Bu şehri tüm değerleriyle şaha kaldıracak projeler. İnşallah siz sandıkta bize bu yetkiyi vereceksiniz, bizde bu şehri şaha kaldıracağız” diye konuştu.